Ege Postası
Geri

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında 3 Filistinli öldü

Batı Şeria'nın farklı kentlerine düzenlenen baskınlada 3 Filistinli hayatını kaybetti. En az 38 kişinin yaralandığı belirtildi.
İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında 3 Filistinli öldü
Haberler / Dünya
29 Ekim 2023 Pazar 10:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerine düzenlediği baskınlarda 3 Filistinli öldü, 38'i yaralandı. İsrail güçleri, gece boyu Batı Şeria'nın farklı noktalarına çok sayıda baskın düzenledi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın emniyet ve sağlık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, baskınların adresi; Cenin, Nablus'un doğusundaki Asker ve Balata mülteci kampları, Ramallah'ın batısındaki Beyt Rima beldesi, El-Halil'e bağlı Beni Naim beldesi ile Et-Tabaka köyü, Tubas'ın güneyindeki Tammun beldesi ve Nablus'un kuzeybatısındaki Barka beldesi oldu.

2 KATLI EV BOMBAYLA PATLATILDI

Asker Mülteci Kampı baskınında Filistinlilerle İsrail polisi arasında çıkan çatışmada, göğsünden ağır yaralanan 1 kişi hayatını kaybederken, 10 Filistinli yaralandı. Balata Mülteci Kampı'ndaki baskında ise 4 Filistinli yaralandı. Baskın sırasında İsrail güçleri, mayıs ayında öldürülen Hasan Katanani'nin ailesinin yaşadığı ve daha önce boşaltılan 2 katlı evi bombayla patlattı.

 Beyt Rima beldesindeki baskında çıkan çatışmada ise Nasır Abdullatif el-Bergusi isimli bir Filistinli hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Tammun beldesindeki baskında da 1 Filistinli öldü, 5'i gerçek mermiyle olmak üzere 7 Filistinli yaralandı. Ayrıca, 1'i kadın 3 Filistinli gözaltına alındı.

El-Halil'e bağlı Et-Tabaka köyüne yönelik baskın sırasında çıkan çatışmada, 1 Filistinli bacağından vuruldu. Beni Naim beldesinde ise onlarca kişi atılan gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. Cenin'deki baskında, İsrail güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı, 5 Filistinli yaralandı.

Cenin ve Es-Sile el-Harisiyye beldesine düzenlenen baskınlarda 5 Filistinli gözaltına alındı. Nablus'un kuzeybatısındaki Barka beldesinde 5, Avarta beldesinde ise 3 Filistinli gözaltına alındı. (duvar)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası