Ege Postası
Geri

İsrail'in alıkoyduğu 3 milletvekili sınırdışı edildi

Özgürlük Filosu'yla Gazze sularındaki İsrail ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak için yola çıkan 3 Türk milletvekili Azerbaycan'a sınırdışı edildi. Vekiller buradan Türkiye'ye geçecek.
İsrail'in alıkoyduğu 3 milletvekili sınırdışı edildi
Haberler / Güncel
9 Ekim 2025 Perşembe 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'in alıkoyduğu üç milletvekili olan Saadet Partisi Bursa Milletvekilleri Mehmet Atmaca ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ile Gelecek Partisi Milletvekili Denizli Sema Silkin Ün, Azerbaycan'a sınır dışı edildi.

Milletvekilleri uçakla Azerbaycan'a indikten sonra THY uçağıyla Türkiye'ye dönecekler. Vekiller, Küresel Sumud Filosu'nun ardından Gazze hedefiyle yola çıkan 9 gemilik Özgürlük Filosu'nda yol alıyordu.

Bu hafta İsrail'in gemilere saldırmasıyla, diğer aktivistlerle birlikte alıkonulan vekillerle iletişim kesilmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı isim vermeden 'aktivistlerin iyi olduğunu aktarmış, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı da 'yakın takipte' olduğunu belirtmişti.

Milletvekillerinin ve diğer aktivistlerin sağlık durumu hakkında henüz bilgi alınmadı. Aktivistlerin İsrail'in Ketziot hapishanesinde tutulduğu biliniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası