Ege Postası
Geri

İstanbul Barosu'ndan Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki

İstanbul Barosu, Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın tutuklanma kararının avukatlık mesleğinin temel faaliyetlerinin suç sayılması ve kişi özgürlüğü ilkesinin açıkça ortadan kaldırılması anlamına geldiğini belirterek, "Meslektaşımız hakkındaki tutuklama kararı, yalnızca avukatlık faaliyetlerine dayandırılmış; bu yönüyle, mesleğimizin temeli kriminalize edilmiştir!" tepkisinde bulundu.
İstanbul Barosu'ndan Mehmet Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki
Haberler / Güncel
19 Haziran 2025 Perşembe 23:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Barosu yazılı açıklama ile Pehlivan'ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Av. Mehmet Pehlivan avukattır, avukatlık yapmıştır, İstanbul Barosu üyesidir! Meslektaşımız Av. Mehmet Pehlivan hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından verilen tutuklama kararı, avukatlık mesleğinin temel faaliyetlerinin suç sayılması ve kişi özgürlüğü ilkesinin açıkça ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Anayasa’nın 19. Maddesinde yer alan kişi hürriyeti ve güvenliği hakkına yönelik bu haksız müdahale, temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılmasına ilişkin ölçütlerin belirlendiği Anayasa'nın 13. Maddesinde yer alan ölçülülük ve hakkın özüne dokunma yasağının ihlalidir.

Meslektaşımız hakkındaki tutuklama kararı, yalnızca avukatlık faaliyetlerine dayandırılmış; bu yönüyle, mesleğimizin temeli kriminalize edilmiştir!

Tutuklama koşulları asla var olmadığı halde açıkça meslektaşımızın mesleği ve müvekkilleri tutuklama sebebi yapılmış, kişi özgürlüğünü koruyan anayasal zırh delinmiştir! Meslektaşımızın kişi özgürlüğünün bu şekilde ortadan kaldırılması, yalnızca bireysel değil; avukatlar için kurumsal ve kamusal bir ihlaldir. İstanbul Barosu olarak, meslektaşımızın mesleki faaliyetleri nedeniyle özgürlüğünden yoksun bırakılmasını kabul etmiyor; bu ağır adaletsizliğin derhal sona erdirilmesini ve meslektaşımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz. Tekraren bildiririz ki; Av. Mehmet Pehlivan avukattır, avukatlık yapmıştır, İstanbul Barosu üyesidir!"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası