Ege Postası
Geri

İstanbul Valiliği, Rus Kültürü Festivali katılımcılarına yemek verdi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Rus Kültürü Festivali kapsamında İstanbul’da bulunan Rus konukların onuruna boğaz kenarında verdiği resepsiyon davetlileri büyüledi.Boğaz Köprüsü’nün yanı başındaki Beylerbeyi Sarayı’nda...
İstanbul Valiliği, Rus Kültürü Festivali katılımcılarına yemek verdi
Haberler / Güncel
17 Nisan 2013 Çarşamba 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun Rus Kültürü Festivali kapsamında İstanbul’da bulunan Rus konukların onuruna boğaz kenarında verdiği resepsiyon davetlileri büyüledi.
Boğaz Köprüsü’nün yanı başındaki Beylerbeyi Sarayı’nda verilen resepsiyona aralarında ünlü Rus sanatçılarının da olduğu seçkin bir davetli kitlesi iştirak etti. Türk-Rus Kültür Vakfı’nın amblemi lale resimli matruşka afişlerinin asıldığı yemek salonunda, davetlilere birbirinde Türk mutfağının birbirinde lezzetli yemekle ikram edildi.

Resepsiyona valiliği temsilen katılan İstanbul Valisi Yardımcısı Kazım Tekin, ortak tarih ve kültürü olan iki halkın yakınlaşmalarına dönük çalışmalarından dolayı Türk-Rus Kültür Vakfı ilgililerini kutladı. Rus konuklara hitap eden Tekin,“Kültürümüzde komşularınız, akrabalarımız ve yakınlarımız kadar bizim için çok önemlidir. Bu açıdan sizleri de böyle kabul ediyoruz.” dedi.

Konuk Rus heyeti adına konuşan Aleksander Spolov Sergeyev ise festivalin iki ülke halklarının birbirlerini daha da iyi tanıması ve yakınlaşması adına önemli fırsat olduğunu söyledi; emeği geçenleri kutladı.

Gecede daha sonra sahne alan ünlü Rus sanatçı İosif Kabzon seslendirdiği parçalarla davetlilere neşeli dakikalar yaşattı. Mini konser sonunda davetliler Rus sanatçıyı ayakta alkışladı
15 Nisan'da başlayan festivalin kapanış programı ise 19 Nisan akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ünlü Rus ve Türk opera sanatçılarının vereceği konserle sona erecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası