Ege Postası
Geri

İstanbul’un yeni köprüsünün ismi...

Cumhurbaşkanı Gül dev törende İstanbul’a yapılacak 3.Köprü’nün adını açıkladı. Köprünün ismi Yavuz Sultan Selim olacak.
İstanbul’un yeni köprüsünün ismi...
Haberler / Güncel
29 Mayıs 2013 Çarşamba 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL - 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin temel atma töreni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların katılımlarıyla yapılıyor.

Törende en merak edilen soruya yanıt buldu. Cumhurbaşkanı Gül 3.Köprü’nün adını Yavuz Sultan Selim olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise şu ifadeleri kullandı: Bu mutlu günde, temel atma töreninde bulunmakta büyük memnuniyet duyuyorum. Fatih Sultan Mehmet’i rahmetle anıyoruz. Bu şehri bizlere emanet etti. İstanbul sadece bizim değil, bütün dünyanın gözbebeği. Bu şehrin sorumluluğunu taşımak hepimiz için mutluluktur. Çok şükür ülkemiz karanlık günleri geride bıraktı. Ülkemizle gurur duyuyor, övünüyoruz. Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu dost ve düşmanlar görüyor.
İki kıta bu kadar yakın olunca ulaşımını da düşünmek zorundayız. Bunun için köprüler, deniz altı tünelleri yapılıyor. Birinci köprü Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini, ikinci köprü Fatih Sultan Mehmet’in ismini taşıyor. Üçüncü köprünün ismi Yavuz Sultan Selim Köprüsü olacaktır.

Hükümetimizin bütün üyelerine teşekkür ediyor, ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu işi üstlenmek her babayiğidin harcı değil. Çok ayrıcalıklı proje. Köprünün yapımını üstlenenlere teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası