Ege Postası
Geri

İşte Başkan Kocaoğlu ve Vali Ayyıldız'ın tercihleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Vali Erol Ayyıldız,, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 3 fotoğrafa oy verdi İşte Başkan Kocaoğlu ve Vali Ayyıldız'ın tercihleri
İşte Başkan Kocaoğlu ve Vali Ayyıldız'ın tercihleri
Haberler / İzmir
26 Aralık 2017 Salı 11:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Vali Erol Ayyıldız, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Kocaoğlu, AA'nın düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylaması için AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları tek tek inceleyerek bilgi aldı.

Kocaoğlu , "haber" kategorisinde tercihini Alaa Mohammad'un Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri"ne saldırılar isimli fotoğrafından yana kullandı. 

Yaşam kategorisi"nde ise Kocaoğlu, Ali İhsan Öztürk'ün  Muş'un Yukarı Yongalı köyünde yaşayan vatandaşların, kışın köyün 7 kilometre uzaklığındaki yaylalardan koyunlarını getirişini anlatan "Koyunların yolculuğu" başlıklı fotoğrafı seçti.

Kocaoğlu, "spor" kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un çektiği, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final mücadelesinde İngiltere'yi mağlup ederek şampiyon olan Türkiye Ampute Milli Takımı'nın, maçın son düdüğü ile yaşadığı sevinci anlatan "Türkiye'nin sevinci" başlıklı fotoğrafı oyladı. 

Fotoğraflardan çok etkilendiğini belirten Kocaoğlu, "AA'yı böyle güzel ve önemli fotoğrafları dünya ile paylaştığı için kutluyorum." dedi.

VALİ AYYILDIZ DA OY VERDİ

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak 3 fotoğraf için oy kullandı.

Ayyıldız, "haber" kategorisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" kararını açıklamasının ardından Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaşanan olaylar sırasında İsrail askerlerinin gözaltına alıp gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Fevzi El-Junidi isimli Filistinli çocuğu konu alan ve tüm dünyada büyük yankı uyandıran "Direnişin sembolü 16 yaşındaki çocuk" isimli fotoğrafı oyladı.

"Yaşam" kategorisi"ndeki fotoğrafları da inceleyen Ayyıldız, bu bölümde oyunu İsrail ambargosu altındaki Gazze'de tıbbi yoksunluklar nedeniyle tedavi olamayan kardeşleri anlatan "Engelli kardeşlerin yaşamı" başlıklı fotoğrafa verdi.

Ayyıldız, spor kategorisinde ise Güven Yılmaz'ın "Hafız Zeynep boks şampiyonu olmak istiyor." fotoğrafına oy verdi.

 AA'nın sadece Türkiye'de değil dünya çapında önemli bir kurum olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Benim önem verdiğim bir haber ajansı. Foto muhabiri arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, çekilen fotoğraflar çok güzel. Oy vermek için fotoğrafları seçmekte zorlandım." dedi.  (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası