Ege Postası
Geri

İstihdam sorununun çözümünde Bornova Belediyesi’nden önemli hamle

Bornova Belediyesi’nin, işsizlik sorununun çözümüne yönelik olarak olarak iş arayanlar ile eleman arayanları biraraya getirdiği “İstihdam Projesi” başta Bornova’dakiler olmak üzere İzmirli iş adamlarına anlatıldı. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, iş dünyasına çağrı yaparak; “Kentimizde varolan olumsuzlukları paylaşarak azaltabiliriz. İşsizliği de ancak birlikte çözebiliriz” diye konuştu. Bornova Belediyesi'nden işsizlik sorunu için önemli hamle
İstihdam sorununun çözümünde Bornova Belediyesi’nden önemli hamle
Haberler / Yerel Yönetimler
22 Aralık 2015 Salı 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova Belediyesi’nin ARGE (İzmir Araştırma ve Geliştirme Derneği), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR işbirliğiyle yürütttüğü “İşsizlik Projesi” iş dünyasına anlatıldı. Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’ndeki toplantıya sanayi ve esnaf odalarının temsilcileri, çok sayıda iş adamı ve firmanın temsilcisi katıldı.
 


MTK ile yapılan çalışmayı örnek gösterdi
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu ifade eden
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Kentimizde varolan olumsuzlukları paylaşarak azaltabiliriz. Biz bu inançla çalışıyoruz. İşsizliği ancak birlikte çözebiliriz. Bunun için de yerel yönetimden sanayicisine, esnafından sivil toplum örgütlerine yasalar çerçevesinde birbirimize destek olmalı, işimizi kolaylaştırmalıyız.” dedi.
 
Göreve geldikten kısa bir süre sonra hayata geçirdikleri istihdam projesi ile işçi ve işveren arasında köprü olduklarını söyleyen Başkan Atila, MTK Sitesi ile yaptıkları çalışmayı hatırlatarak, “İmzaladığımız protokol gereği Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği ve İşkur’un da içinde olduğu proje ile kadınlarımıza kurs ve iş imkanı sunduk, sunmaya devam ediyoruz. O kursa katılan kadınlarımızın işe başladıklarını duyduğumda büyük mutluluk yaşıyorum” dedi.


 
Kamu tek başına çözemiyor
ARGE Derneği (İzmir Araştırma ve Geliştirme Derneği) Başkan Yardımcısı Kamile Tanrıöver tanıtım toplantısında bir sunum yaptı. İstihdam sorununun çözümünde kamunun yetersiz kaldığını ifade eden Tanrıöver, “İşte bu noktada yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarına iş düşüyor. Biz de bu doğrultuda Bornova Belediyesi ile birlikte iş arayanlarla eleman arayanları sağlıklı bir zeminde buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
 


Tanıtım toplantısı öncesi kahvaltıda biraraya gelen konuklara, toplantının ardından Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi gezdirildi. Kazı Başkanı Yrd. Dç. Dr. Zafer Derin katılımcılara Yeşilova Höyüğü’nde yürüttükleri kazı, çıkardıkları buluntular ve Ziyaretçi Merkezi hakkında bilgiler verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası