Ege Postası
Geri

İstihdam zirvesinde “Bayraklı” farkı

İŞ-Kur’un istihdam zirvesinde ziyaretçi akınına uğrayan Bayraklı Belediyesi standında çeşitli sektörlere yönlendirilmek üzere çoğu üniversite mezunu binin üzerinde iş başvurusu yapıldı. 25’bin’e ulaşan CV bankası kapsamında bugüne kadar yaklaşık 3 binden fazla kişiye iş imkanı sağlandı.
İstihdam zirvesinde “Bayraklı” farkı
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Kasım 2012 Çarşamba 11:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından İzmir Enternasyonal Fuar’ında gerçekleştirilen geniş kapsamlı istihdam fuarına katılan Bayraklı Belediyesi, farkını ortaya koydu. Bayraklı standında İŞ-KUR gibi hizmet veren Belediye yetkilileri, çeşitli sektörlere yönlendirilmek üzere iş başvurularını topladı. Bugüne kadar farklı sektörlerden yaklaşık 3 bini aşkın kişiye iş imkanı sağlayarak, istihdama önemli destek veren Başkan Hasan Karabağ, çağın en önemli sorunlarından biri olan istihdam probleminin ülke genelinde meslek edindirme kurslarıyla giderilmeye çalışıldığını vurgulayarak, Bayraklı Belediyesi’nin de İzmir’deki işsizliğin giderilmesinde önemli rol oynadığını söyledi.

 

Karabağ: “Mutluyuz”

İş arayan vatandaşların farklı sektörlerde işe yerleştirilmiş olmalarına aracılık etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu konuda İki arkadaşımız gelen cv’leri firmalara iletiyor. Böylece belediye olarak işsiz kardeşlerimizle işveren arasında köprü vazifesini yerine getiriyoruz. Belediye olarak iş taleplerinin hepsine karşılık vermemiz mümkün değil. Şimdiye kadar 3 bini aşkın vatandaşımızı işe yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

 

25 bin CV birikti

Kurulduğu tarihten bu yana işçi bulma kurumu gibi hizmet veren Bayraklı Belediyesi, CV bankası ile işsiz ve işverenler arasında da köprü vazifesi görüyor. Bu kapsamda çeşitli sektörlerdeki iş fırsatları için Belediye’ye yapılan iş başvurularında 25 bin CV’ birikti. 3 binden fazla kişi ise farklı sektörlere yönlendirilerek, iş hayatına kazandırıldı. Sık sık firmalarla görüşmeler yaparak, taleplerini alan, iş arayanları ilgili alanlara tavsiye eden Bayraklı Belediyesi birimleri 500’ü aşkın firma ile de yeni iş olanakları sunmak amacıyla iletişim kuruyor.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası