Ege Postası
Geri

İsyan ettiren ‘Yatırım’

İzmir’in büyük semtlerinden Çamdibi’nde sokaklara kilit taş döşendi. Bir ay sonra İzmirgaz ekipleri, doğalgaz hattı döşemek için bölgeye girdi. Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeşilova Muhtarı Erkan Güler ve bölgedeki diğer muhtarlar koordinasyonsuzluğa isyan etti. Milletin parasına yazık değil mi
İsyan ettiren ‘Yatırım’
Haberler / İzmir
3 Haziran 2016 Cuma 12:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI – İzmir’in Çamdibi semti ve çevresinde yaşayanlar, ilk kez bir “Yatırım”a isyan etti. Sokaklarına kilit taş döşenince, toz ve çamurdan kurtularak sevinç yaşayan vatandaşlar, yaklaşık bir ay sonra İzmirgaz’ın doğalgaz hattı döşemek için bölgeye girip taşları sökmesiyle şok yaşadı. Ekiplerin çalışmalar sırasında su borularına da zarar vermesi, bardağı taşırdı.

Yapılan kilit taş döşeme çalışmaları için harcanan insan gücü ve paraların, İzmirgaz’ın çalışmaları yüzünden çöpe gittiğini belirten Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeşilova Mahallesi Muhtarı Erkan Güler ve bölgedeki diğer mahallelerin muhtarları acil toplantı yaptı. Hem yeniden bozulan yollar, hem koordinasyonsuzluk, hem de tıkanan su boruları nedeniyle evlerini pis su basmaya başlayınca isyan eden vatandaşların tepkilerine hedef olan muhtarlar, bu konuda birlikte hareket etme kararı aldı.

UYARMIŞTIK

İsyanını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından da dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler, sadece kendi mahallesindeki 12 sokağa kilit taş döşendiğini, üzerinden bir ay geçmeden, İzmirgaz ekiplerinin mahalleye girip, yeni döşenmiş taşları kırıp söküp attığını anlattı. Güler, “AYKOME’nin kilit taş döşeyeceğini öğrenince, İzmirgaz’ın da bölgede çalışma yapabileceğini söyleyip uyardım. Önce İzmirgaz çalışma yapsın, sonra taşı döşeyin dedim. Ama İzmirgaz’ın bizim mahallemiz için böyle bir planı olmadığını söylediler. Peki dedik. Müteahhit firma taşları döşedi. Bir ay sonra İzmirgaz gelip o yepyeni taşları kırıp söktü. Üstelik çalışmalar sırasında su boruları da zarar gördü. Sokaklar su altında kaldı. Evleri pis su bastı. Derin çukurlar oluştu. Vatandaş isyanını bize bildiriyor. Sabrımız kalmadı. Hangi kuruma gideceğimizi şaşırdık” dedi.

Sadece Yeşilova Mahallesi’nde 12 sokaktaki taş döşeme çalışmasının koordinasyonsuzluk yüzünden boşa gittiğini anlatan Dernek Başkanı Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar yaşanırken,’Bizim paralarımızı çöpe atıyorsunuz’ diyen halkın isyanıyla karşılaştık.  Oysa öncesinde uyarmıştım. Hem Bornova Belediye Başkanı’nın muhtarlarla toplantısında, hem Büyükşehir’in etkinliğinde bu konudaki endişemizi dile getirmiştik. Her taraf çukur oldu. İzmirgaz’ın kapatacağını söylüyorlar. Şimdi yeniden taş döşenecek. Çöpe giden, bir lira bile olsa, milletin parasına yazık değil mi. Kim bilir ne kadar para boşa gitti. Muhtar arkadaşlarımızla da konuyu görüştük. Bu konuda birlikte hareket etme kararı aldık.”

Muhtar Güler, sosyal paylaşım sitesindeki mesajında ise şu ifadelere yer verdi:

“Hangi kuruma hangisine ne diyeyim şaşırdık. İzmirgaz’ı ayrı Büyükşehir AYKOME’yi ayrı uyardık. Aylardır gitmediğimiz kurum kalmadı. Buraya doğalgaz döşenecek kilit taşı şimdi döşemeyin dedik, dinletemedik. İzmirgaz ‘O bölgenin projesi onaylanmadı, girmiyeceğiz’ dedi. Şimdi kilit taşı yapılan yere girdiniz, doğalgaz hattı düşüyorsunuz, yazık değil m? Güzelim taşları kırdınız, üstüne denetleme olmadığından ana su borusunu da kırdınız. Sokakların hali bu. 3 ay 4 ay önce kazılan yerler ayrı, 10 - 15 santim çukur toz toprak içinde bir çok yerde vatandaşla biz muhtarlar karşı karşıya gelelim, sizler koltuklarınızda mesainizi doldurun. Yazık hangi kuruma gideceğimizi şaşırdık. Yeter artık oradan oraya gezmekten dilenci olduk kurumların kapılarında. İŞİNİZİ YAPIN SABIR KALMADI BİLGİNİZ OLSUN.....''

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası