Ege Postası
Geri

‘İyi ki sizlerle yol arkadaşıyım’

Türkiye’nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğini tekrarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında sorunları çözme stratejimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
‘İyi ki sizlerle yol arkadaşıyım’
Haberler / Politika
9 Ekim 2017 Pazartesi 06:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 3 gün süren afyonkarahisar Kampı’nın kapanışında konuştı. Erdoğan konuşmasında, şunları kaydetti:

GECİKTİK BİLE: Bizim kimsenin içişlerine karıştığımız yok. Biz sadece ülkemizi güvence altına almaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki Suriye’de kaos olursa biz burada huzurlu yaşayamayız. Biz Suriye’deki gelişmelere sırtımızı dönsek bile krizin sonuçlarından kaçabilir miyi? İşte biz Suriye’ye gitmediğimizde Suriye bize geliyor. Kendimizi aldatmayalım, 911 kilometre bir Suriye sınırı ve burada çok ciddi devlet yapılanması ön çalışmaları var. Buna sessiz kalırsak ki geciktik, o zaman bu yapılanma orada ne yapacaktı? Tahakkuk edecektir. İşte Cerablus’tan müdahaleyi yaptık ki Sayın Obama döneminde kendileriyle defaatle bunları konuştuk maalesef adım atılamadı. Artık daha bekleyemeyiz dedik ve Cerablus’a girdik. ‘Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz’ dedik.

İLLERİMİZ TEHDİT ALTINDA: Her an sınırdaki illerimiz tehdit altında. Biz tedbirimizi almazsak, bugün 3-5 havan topu geliyorsa yarın başka bombalar inmeye başlar. Ama angajman kurallarını uygulamak suretiyle biz gerekli dersi vermeye başlayınca sindiler.

İDLİB SÜRECİ GAYET SAKİN SÜRÜYOR: Bugün milyonlarca insan İdlib’te ama her an yine tehdit altında. Öyleyse bize düşen bir görev de İdlib’ti. Astana’da İran, Rusya, Türkiye, bu çalışmaları yaptık. Amerika da büyükelçilik seviyesinde katıldı. Alınan kararları uyguluyoruz. Çatışmasızlık bölgesi kararı alındı. Korunması nasıl olacak, dışarıda Rusya, içeride de biz ÖSO ile bu çalışmayı yürütüyoruz. Sabah uygulamaya başlayan süreç, şu anda gayet sakin bir şekilde devam ediyor.

YENİ KOBANİ İSTEMİYORUZ: İdlib’de planlanan stratejiyi hayata geçirdik. İdlib, Hatay, Afrin, aynı şekilde iç içe olan yerler. Buralarda sıkıntı var. Öyleyse bunu gidermek gerek. PYD, YPG denilen terör örgütünü sıradan örgüt olarak değil, tam aksine, en doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen terör koridorunu bozmak zorundayız. Buna müsaade edemeyiz. Eğer müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız. Kusura bakmasınlar, biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve yaşatmayacağız.

KAYNAĞINDA ÇÖZÜYORUZ: Aynı şekilde Irak için geçerlidir. Kuzey Irak yönetiminin referandum girişimi bitip tükenmeyecek, çok kanlı ve bizi ilgilendirecek bir sürecin başlangıcı anlamına geliyor. Bölgenin bağrına saplanan referandum hançerini birileri Kürtlerin hakkı kılıfıyla pazarlamaya çalışıyor ve birileri de müşteri buluyorsa yapmamız gereken daha çok iş var demektir. Türkiye’nin, Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında sorunları çözme stratejimizi hayata geçiriyoruz. Fırat Kalkanı ilk adımdı.  bir operasyon yürütülüyor. Bize dostluk gösterene yüreğimiz de kollarımız da sonuna kadar açıktır. Bize husumet gösterenlere ise sözümüz; bir kez daha tekrarlıyorum; bir gece ansızın gelebiliriz

 SİYASİ CESET: İktidara ilk geldiğimiz yıllarda vesayet odaklarıyla harekete etmeyi, milletin rızasını kazanmaya tercih edenler vardı. Bugün onların hiçbirisinin esamesi okunmuyor. Teröristler dağlarda birer birer imha edilirken, onların uzantıları da birer siyasi ceset haline dönüşmüşlerdir.

ESKİSİ KADAR RAHAT DEĞİLLER: Türkiye’nin FETÖ ile ilgili girişimleri yavaş yavaş da olsa netice vermeye başlamıştır. Mahkumiyet kararlarıyla yurt dışındakilerin de tavrını çok daha iyi göreceğiz. Ne doğuda ne de batıda artık bu örgütün hiçbir mensubu eskisi kadar rahat değildir, olamayacaktır.

PARASAL DESTEK: Son iki asırda birçok bölgede ortaya çıkan farklı hiziplerin, hatta her ne kadar mücadele ediyor gibi gözükseler de DEAŞ ve El Kaide türü yapıların fikri nüvesini oluşturan hareketlere baktığınızda geride hep Batı’nın elini, gölgesini görürsünüz. Peki FETÖ nered? O da batıda. Şu anda Batıda Ali’siz Alevilik var m? Var. Onları da kendi içinde parçalamaya gayret ediyorlar. Bununla da kalmıyorlar çok ciddi parasal destekler vermek suretiyle de bunların güçlenmesine, faaliyetlerini sürdürmesine destek veriyorlar.

‘İyi ki sizlerle yol arkadaşıyım’

Birileri, bizim partimizdeki değişimle ilgili ifadelerimizi, aslında neyi anlattığımız, neyi kast ettiğimiz çok belli olduğu halde, ısrarla farklı yönlere çekmenin gayreti içindedir. Halbuki AK Parti’nin nasıl ortak geçmişini, ortak geleceğine dönüştürme iradesine sahip büyük bir parti olduğunun en güzel ispati işte bu toplantıdır. İyi ki varsınız, iyi ki sizlerle yol arkadaşlığı yaptım.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ: Halen devam eden kongre süreçlerimiz büyük kongremizle nihayete erecek ve 2019 seçimlerinde partimizin yükünü omuzlayacak teşkilat yapımızı oluşturmuş olacağız. Mahalli idare seçimlerinde ne kadar güçlü çıkarsak, Kasım’daki seçimlere o kadar morali yüksek gireriz. Cumhurbaşkanlığında arzu ettiğimiz neticeyi alamazsak diğer başarılar havada kalacak. Asıl hedefine ulaşamayacaktır. Boşa geçirecek tek bir saniyemiz dahi yok. Şahsım dahil olmak üzere çok çalışacağız. Başbakan, bakanlar, teşkilatımız dağ tepe demeden koşturacağız. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası