Ege Postası
Geri

İzin döneminde e-kart çilesi

Almanya'da Krefeld Yabancılar Dairesi’nde yoğun iş yüküne rağmen yeterli sayıda memurun görevlendirilmemesi göçmenleri mağdur ediyor. Daireye pasaportundaki oturma izini yerine yeni uygulamaya konulan ‘e-kart’ almak için başvuranlar, aylarca...
İzin döneminde e-kart çilesi
Haberler / Genel
21 Haziran 2013 Cuma 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Krefeld Yabancılar Dairesi’nde yoğun iş yüküne rağmen yeterli sayıda memurun görevlendirilmemesi göçmenleri mağdur ediyor. Daireye pasaportundaki oturma izini yerine yeni uygulamaya konulan ‘e-kart’ almak için başvuranlar, aylarca beklemek zorunda kalıyor.

İşlem yaptırmak için randevu alacak muhatap bile bulamamaktan yakınan vatandaşlar, telefon ve e-postalara cevap alamadıklarını daireye gittiklerinde ise en hafifi kapıdan geri çevrilmek olmak üzere hakarete varan tepkilerle karşılaştıkları belirtiyor.

Krefeld Yabancılar Dairesi’nin bu tutumu özellikle tatil için ülke dışına gitmek isteyenler için büyük problem teşkil ediyor. E-kart mağdurları, Kuzey Ren Vestfalya’da okulların yaz tatiline girmesi yaklaşırken soruna çözüm bulunmaması halinde 4 Temmuz günü Krefeld Belediye Meclisi önünde eylem gerçekleştireceklerini duyurdu.

Oturma izinleri olmadığı için yurt dışına çıkamayan başvuru sahipleri, Yabancılar Dairesi’ne bizzat gittiklerinde ise hakarete uğramak ve adeta kapıdan kovulmaktan çok rahatsız olduklarını söylüyor. “Evinize gidin, telefon, mektup veya e-posta ile randevu isteyin.” diyerek kapıdan döndürülen insanlar, bu şekilde randevu almanın mümkün olmadığını belirtiyor. Mağdurlar, sorun çözülmediği takdirde eylem yapmayı planlıyor.

Krefeld Belediye Başkanı Gregor Kathstede ise yaşanan sıkıntıları yıllardır bildiği halde çözüm üretmediği için eleştiri oklarına hedef oldu. Geçen yıl belediye meclisine bir dilekçe verilerek dairede çalışan memur sayısının arttırılması talep edilmiş, ancak mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Hıristiyan Demokratik Birlik partili üyeler tarafından reddedilmişti.

Yaşanan sorunların memur yetersizliğinden kaynaklandığını ise Yabancılar Dairesi de itiraf ediyor. Daire, altı memurun yapacağı işi sadece bir memurun yapmak zorunda kaldığını bildirirken, belediye meclisinin yaşananlara gözünü kapaması karşısında vatandaşlar izin sezonunun da yaklaşmasıyla birlikte kendilerine yardım edecek başka merciler arıyor.

Sıkıntılarını dile getirmek için Krefeld ve Çevresi Türk ve İslam Dernekleri Birliği UNION’a müracaat eden e-kart mağdurları, yardım talebinde bulundu. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyen UNION Başkanı Mesut Akdeniz, konuyu gerekli mercilere götürecekleri sözünü verdi. 4 Temmuz tarihinde belediye meclisinde yapılacak toplantıda sorunun dile getirilebilmesi için çaba sarf edeceklerini belirten Akdeniz, ayrıca 24 Haziran’da da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek birlikte çözüm yolu arayacaklarını ifade etti.

E-kart mağdurları ise tatile kadar bir çözüm bulunmadığı takdirde 4 Temmuz günü belediye meclisi önünde eylem gerçekleştireceklerini duyurdu. Vatandaşlar, oturma müsaadelerinin iptal edilmesinden korktukları için medyada isimlerinin duyulmasını istemiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası