Ege Postası
Geri

İzlemeyle Türkiye’ye en uygun ısı yalıtımı belirlenecek

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) hazırladığı projeye göre Türkiye’de yaygın olarak kullanılan duvar tipleri ve ısı yalıtım malzemeleri 1 yıl boyunca takip edilecek. Elde edilecek sonuçlar ve Avrupa’daki uygulamalar da dikkate alınarak...
İzlemeyle Türkiye’ye en uygun ısı yalıtımı belirlenecek
Haberler / Güncel
23 Haziran 2013 Pazar 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) hazırladığı projeye göre Türkiye’de yaygın olarak kullanılan duvar tipleri ve ısı yalıtım malzemeleri 1 yıl boyunca takip edilecek. Elde edilecek sonuçlar ve Avrupa’daki uygulamalar da dikkate alınarak bölge koşullarına en uygun yalıtım tipi belirlenecek.

    SAÜ Teknoloji Fakültesi’nin koordinatör ortak olarak görev aldığı 'İklim Koşullarına Göre Isı Yalıtım Müfredatı Geliştirilmesi' projesinin II. Ortaklar toplantısı Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirildi.

    Üç gün süren toplantıya projenin Almanya Ortağı “Zukunftsbau GmhH” adına Dr. Klaus Bunke ev sahipliği yaptı. SAÜ adına Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Doç. Dr. Ömer Özkan ve Yrd. Doç. Dr. İsa Vural’ın katıldığı proje toplantısına, Gümüşhane ve Hakkari Üniversitelerinden öğretim elemanları ile birlikte projenin Türkiye ortaklarından İZODER, Pera Güzel Sanatlar, İstanbul Sıvacılar Boyacılar ve Yapıcılar Odası temsilcileri de katıldı. Almanya, Romanya ve Polanya ortaklarının da katılımıyla gerçekleştirilen TOI yenilik transfer projesi toplantısında geleceğe yönelik stratejiler belirlendi.

    Üniversiteler ve sektörel işbirliği ile gerçekleştirilecek olan proje kapsamında Sakarya, Gümüşhane ve Hakkari illerinde inşa edilecek örnek bina üzerinde gerçekleştirilecek olan deneysel uygulama ile Türkiye’de yaygın olarak kullanılan duvar tipleri ve ısı yalıtım malzemeleri 1 yıl boyunca takip edilecek. Elde edilecek sonuçlar ve Avrupa’daki uygulamalar da dikkate alınarak bölge koşullarına en uygun yalıtım tipi belirlenecek.

    Dünyada ısı yalıtımına bağlı enerji tasarrufunun önemi ve sektörler arası işbirliğine vurgu yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Dünyada enerji tasarrufu konularının ön plana çıktığı ve ülkemizde Binalarda Enerji Kimlik Kartı uygulamalarının başladığı bu dönemde II. Toplantısı'nı gerçekleştirdiğimiz bu proje büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası