Ege Postası
Geri

İzmir 15 dakikada bu hale geldi

İzmir'de öğle saatlerinde yaklaşık 15 dakika ekili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Sağanak ve dolu vurdu
İzmir 15 dakikada bu hale geldi
Haberler / Güncel
28 Şubat 2018 Çarşamba 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak, öğle saatlerinde etkili oldu. 15 dakikalık dolu ve yağmurun ardından kentin birçok yerinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Sürücüler yağmur nedeniyle trafikte zor anlar yaşarken, bazı araçlar da yolda kaldı.

Sabah saatlerinde etkili olan yağış, öğleye doğru etkisini arttırarak kuvvetli gök gürültülü sağanağa dönüştü. Yağış nedeniyle kentin çeşitli noktalarında yollar ve iş yerlerini su bastı, ulaşımda aksamalar yaşandı. 

RAYLAR SU ALTINDA

Çiğli'de etkili olan yağış nedeniyle banliyö tren hattı İZBAN'ın kullandığı Egekent 2 istasyonu yakınlarındaki demiryolunda su baskını yaşandı. 

TCDD personeli, suyu tahliye ederek yolu açmak için yoğun çaba sarfetti. Yaklaşık 1,5 saat duran seferler, suların temizlenmesinin ardından kontrollü olarak devam edebildi.

Egekent Mahallesi'ndeki bir sanayi sitesinde de bazı iş yerlerini su bastı. Sanayi sitesi esnafından Uğur Alkan, yaklaşık yarım saat süren sağanağın etkisiyle sanayi sitesi ve demiryolunun bir anda su altında kaldığını söyledi.

VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Yağmura ansızın yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına, işyerlerine sığındı. Yoğun yağışlarda su baskını yaşanan Halkapınar'daki Yunuslar Alt Geçidi'nde ise belediye ekipleri önlem alarak su baskının önüne geçti. Özellikle Çiğli ve Bornova'da etkili olan sağanak nedeniyle yollarda döşeli olan taşlar yerinden söküldü, araçlar oluşan çukurlara düştü. Vatandaşlar yağmurun ardından ortaya çıkan olumsuzlukları cep telefonu kameralarıyla çekip, sosyal medyada paylaştı. Belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yapmaya başladı.

 

SAĞANAK DEREYİ TAŞIRDI

İzmir'in kuzeyindeki ilçesi Kınık'ta bu sabah başlayarak saat 13.00'e kadar etkili olan yağmur nedeniyle, Kocaömer Mahallesi sınırlarındaki Karadere'de taşkın oldu. Dere üstündeki köprü sular altında kaldı, yol ulaşıma kapandı. 

Bu arada Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzmir kent merkezinde son 6 saatte metrekareye 8,7 kilogram yağış düştü. 

Söz konusu zaman aralığında en fazla yağış metrekareye 29,5 kilogram ile Çeşme ilçesinde kaydedildi. Çeşme'yi 25,4 ile Kemalpaşa, 20,6 ile Karşıyaka ve 19,2 ile Menemen ilçeleri izledi.

Kuvvetli sağanağın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. (DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası