Ege Postası
Geri

İzmir Arkeopark temizlendi

İzmir'de kent turizmine can verecek projeler arasında yer alan Basmane Altınpark kazı çalışmaları iki yıl önce tamamlandı.
İzmir Arkeopark temizlendi
Haberler / İzmir
28 Ağustos 2015 Cuma 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kazılar sırasında ortaya çıkan Roma Dönemi'ne ait yapı kalıntıları, sütunlar Atina'daki Akropolis benzeri bir düzenlemeyle sergilenecek. Homeros ve tarihi Magnezya (Manisa) Kapısı'nda da yapılacak kazılardan çıkan kalıntıların üzeri, turistlerin yürüyebileceği cam ile kaplanıp bir müze ve arkeopark haline getirilecek. Fakat İzmirlilerin yıllardır beklediği bu hayal bir türlü gerçekleşmedi. 



Mülkiyeti Konak Belediyesi'ne ait olan ve yine belediyenin verdiği destekle tamamlanan kazılarla ortaya çıkarılan Altınpark arkeoloji alanı ilgisizlikten ot ve içi çöplüğe dönüştü. Gelen tepkiler üzerine Belediye temizlik işçileri Arkeopark olarak planlanan antik alanda çöp ve otlardan temizlemeye başladı. Temizlik çalışması sırasında kamyon dolusu kurumuş ot ve çöp çıktı. Semt sakinleri bölgeye büyük canlılık ve turizm hareketi getirecek Arkeopark projesinin bir an önce hayata geçirilmesini dört gözle bekliyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası