Ege Postası
Geri

İzmir Barosu, 'Yargıtay'a yürüyoruz' eylemine katılacak

İzmir Barosu, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi’nin cezaevindeki TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararını tanımaması ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından Ankara'ya gelerek 'Yargıtay’a yürüyoruz' eylemine katılacak.
İzmir Barosu, 'Yargıtay'a yürüyoruz' eylemine katılacak
Haberler / Güncel
9 Kasım 2023 Perşembe 17:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara Barosu, Yargıtay'ın AYM'nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ihlal kararnı tanımayarak, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına karşı 10 Kasım'da Yargıtay'a yürüyoruz' eylemi yapacak. Ankara Barosu, "Yargıtay'ın, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını Tasfiye Etme Girişimine Karşı, Yargıtay’a yürüyoruz. Tüm meslektaşlarımızı ellerinde Anayasa ve sırtlarında cübbeleri ile yürüyüşe davet ediyoruz” açıklaması yaptı.

İzmir Barosu da ‘Yargıtay’a yürüyoruz’ eylemine katılacak. Ankara'ya gelerek Yargıtay'a yürümek isteyen Baro üyesi avukatlar bu akşam 21.00’e kadar başvuru yapıp gece 01.00’de de yola çıkacak.

“HEP BİRLİKTE YARGITAY’A YÜRÜYORUZ”

İzmir Barosu’nun X (Twitter) hesabı üzerinden paylaştığı çağrı şöyle:

“Hep birlikte Yargıtay’a yürüyoruz! Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin; yargı eliyle yaptığı darbeyi protesto etmek üzere cübbelerimizle Yargıtay’a yürüyoruz. 10 Kasım 2023 Cuma gece yarısı saat 01.00’de yola çıkıyoruz. Ankara’ya gelmek isteyen meslektaşlarımızın 09 Kasım 2023 Perşembe günü saat 21.00’e kadar Baronet üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Başka bir Cumhuriyet yok! Hukuk devletine yapılan bu darbeye hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Tüm meslektaşlarımızın katılımını diliyoruz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası