Ege Postası
Geri

İzmir Barosu hakim karşısında: 'Baskılara teslim olmayacağız'

İzmir Barosu önceki dönem yönetimi, dini değerleri aşağılama suçlamasıyla bugün hakim karşısına çıkacak. İzmir Barosu önceki dönem Başkanı Özkan Yücel, “Korkutmaya teslim olmayacağız” dedi.
İzmir Barosu hakim karşısında: 'Baskılara teslim olmayacağız'
Haberler / Güncel
24 Nisan 2023 Pazartesi 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Barosu 2018-2021 dönemi Başkanı Özkan Yücel ve 10 yönetim kurulu üyesi, dini değerleri aşağılama suçlamasıyla bugün hâkim karşısına çıkacak. İzmir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması öncesi Özkan Yücel, BirGün’e konuştu.

Davanın yargılama denilen bir oyundan ibaret olduğunu belirten Özkan, “Biz bir mahkeme salonunda olmanın, hakimler karşısına çıkmanın, bir ceza maddesiyle itham edilmenin söz konusu olduğu bu olayda oyunun tarafı olmayacağız. Yarattıkları garabetin nasıl çözüleceğine kendileri karar versin. Bugüne kadar savunma yapma ihtiyacı duymadık, bu oyunda da savunma yapmayacağız. İddiaya ilişkin herhangi bir açıklamamız olmayacak” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla soruşturma açıldığını ifade eden Özkan, “Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikiye bir oyla son soruşturma açılmasına karar verildi. Muhalif kalan üye burada bir suç unsuru olmadığını söylüyordu. Keza soruşturmayı yapan savcıda ben suç unsuru bulamadım demişti. Buna rağmen Adalet Bakanlığı’nın ısrarı ve bu ısrara dayanamayan, unsurlar karşısında güçlü duramayan hakimlerin vermiş olduğu kararla biz mahkeme karşısına çıkacağız” dedi.

NEFRETE İNAT YAŞASIN HAYAT

Özkan şunları dile getirdi:

“Bugün geldiğimiz noktada yönetim kurulumuza açılmış olan dava meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına İzmir Barosu üzerinden parmak sağlama girişimden başka bir şey değildir. Korkutma ve teslim olma girişimi söz konusudur. Biz bu korkutmaya ve teslim olma girişimine karşı en başta söylediğimizi bugün yeniden tekrar ediyoruz. Teslim olmayacağız, vazgeçmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. Bizler, bugün hala aynı yerde, her türlü ayrımcılığa karşı çıkmaya devam ediyoruz. Korkmuyoruz, güce boyun eğmiyoruz! Yine, bir kez daha ‘nefrete inat, yaşasın hayat’ diyoruz.”

NE OLMUŞTU?

2020 yılında dönemin İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve 10 yönetim kurulu üyesi; Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde okuduğu özel hayata, farklı yaşam tercihlerine yönelik ayrımcı vaaza karşı resmi internet sitesinden açıklama yayınladı.  Açıklama sonrası Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Barosu’na soruşturma açtı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Nefret söylemleri, temelinde insan hak ve özgürlükleri ile tarihsel kazanımları ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Nefret söylemlerine karşı yaptırımlar getirmenin ve bu ifadelerin engellenmesi gereklidir. Bu açıklamaların yeni nefret suçları yaratma potansiyeli nedeniyle haklı bir endişe içerisindeyiz. Taraf olduğumuz Uluslararası Sözleşmeler ve kanunlarımız ışığında nefret söylemlerinin cezasız kalmaması gerektiğine inanıyor, Diyanet İşleri Başkanı’nı konuşması sebebiyle kınıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası