Ege Postası
Geri

İzmir Barosu'nda arabuluculuk semineri

İzmir Barosu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu, iş yargısında zorunlu arabulucuk'la ilgili hükümetin önümüzdeki günlerde Meclise sevk edeceği “İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı" ile ciddi değişiklikler yapılmak istendiğini belirtti.
İzmir Barosu'nda arabuluculuk semineri
Haberler / İzmir
3 Nisan 2017 Pazartesi 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gonca Arkoç ve Baro Başkanı Aydın Özcan ile komisyon üyesi avukatlar İzmir Adliyesi E Blok 4. Kat Baro Birimi'nde basın açıklaması yaptı.Hükümetin önümüzdeki günlerde Meclise sevk edeceği “İş Mahkemeleri Kanunu Tasarısı ile ciddi değişiklikler yapmak istediğini,tasarının başlığı, İş Mahkemeleri Kanunu olsa da hükümetin klasik uygulamaları gereği bir 'torba kanun' niteliğinde ve başka yasalarda da değişiklikleri içerdiğini söyleyen Gonca Arkoç, “Zorunlu arabuluculuk sisteminin karşılaştırmalı hukuktaki örnekleri ve uygulamaları incelenmemiştir. Zira mevcut gerekçede yer alan iş yargılamasının uzunluğu ve yoğunluğun azaltılması amacının aksine İtalya'da ve Rusya'da yer alan uygulamasında, iş yargısının yükünü hafifletmediği, aksine arttırdığı gözlemlenmiştir. İtalya'da 1998-2010 tarihleri arasında iş hukukunda arabuluculuk zorunlu olarak uygulanırken, 2010 tarihi sonrası, bu uygulamadan vazgeçilerek gönüllülük esasına geri dönülmüştür. Eğer tasarı bu haliyle yasalaşırsa, iş mahkemelerinde dava açmak isteyen işçi; 'kanundan, bireysel veya toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan işçi alacağı ile işe iade davalarında, dava açılmadan önce arabuluculuğa başvurmak zorunda'kalacaktır. Aksi halde, arabuluculuğa başvurmadan dava açan işçinin davası 'dava şartı noksanlığından' mahkemece usulden reddedilecektir." dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası