Ege Postası
Geri

İzmir Barosu'ndan Tahir Elçi açıklaması

İZMİR Barosu Yönetim Kurulu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınma sürecini değerlendirirken, "Diyarbakır Baro Başkanı'nın talihsiz sözlerini kabul etmek mümkün olmasa da bir baro başkanının adliye içindeki makamında ifadesine başvurulmasını beklerken, yakalama kararı alınmış olması hukuksuzluğun başka bir uygulamasıdır ve kabul edilemez" dedi.
İzmir Barosu'ndan Tahir Elçi açıklaması
Haberler / Güncel
22 Ekim 2015 Perşembe 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Barosu son günlerde yeniden gündeme gelen terör ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin gözaltına alınıp bırakılmasıyla ilgili süreci değenderip bir açıklama yaptı. İzmir Barosu'nun teröre 'Terör' ve terör örgütlerine de 'Terör örgütü' deme görüşünü her zamanki gibi açık yüreklilikle dile getirdiği belirtilen açıklama şu görüşlere yer verildi: 

"Bu nedenle İzmir Barosu olarak, siyasal endişelerle zaman içinde değişen tanımlara bakmaksızın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 30 yıldır dinmeyen gözyaşının kaynağının PKK olduğunun herkesin kabul ettiği bir ortamda, PKK'nın 'Terör örgütü olmadığı' yolundaki ideolojiyi kabul etmemiz mümkün değildir. Bunun yanında ülkemizin bir diğer kanayan yarası da, yıllardır yargıya yapılan müdahaleler ile oluşan hukuksuzlukların kanıksanmış olmasıdır. Devlet güçlerinin, siyasi iradeden aldığı güç veya emirle hukuku bir cezalandırma aracı olarak görmeleri, biz hukukçuları derinden üzmekte ve bunu bir insan hakkı ihlali olarak görmekteyiz. Diyarbakır Baro Başkanı'nın söylemiş olduğu talihsiz sözleri kabul etmek mümkün olmasa da bir baro başkanının adliye içindeki makamında ifadesine başvurulmasını beklerken, hiçbir gerekçe ile açıklanamayan kaçma şüphesiyle yakalama kararı alınmış olması da bahsi geçen hukuksuzluğun başka bir uygulamasıdır ve kabul edilemez. Her kim olursa olsun mazeret yaratmaksızın Ceza Usul Yasalarına uygun şekilde ve yasalar önünde eşit muameleyle soruşturulması gerekir. Aksi uygulamanın kabulü, ülkenin temel taşı olan adalet duygusu ve yargıya güveni derinden sarsacak ve yeni mağduriyetler yaratacaktır. Kişilerin yaptığı eylemler ne olursa olsun daha çok hukukun üstünlüğü ve daha çok insan hakları uygulamaları ile hukuk devletinin oluşması gerektiğine olan inancımızı bir kere daha vurguluyoruz. Ülkedeki tüm hukukçuları bağımsız, tarafsız ve yasalara uygun adalet zemininde yer almaya; bu acı dolu günlerde ülke bütünlüğü için elele vererek yanyana ve güçlü durmaya davet ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası