Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu! 6 ilçede karla mücadele

İzmir Büyükşehir Belediyesi yüksek rakımlı bölgelerde sabahın erken saatlerinde başlayarak etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmalarını sürdürüyor Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber oldu! 6 ilçede karla mücadele
Haberler / Güncel
30 Aralık 2019 Pazartesi 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de sabahın erken saatlerinden itibaren başlayıp etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler yol açma ve tuzlama çalışmaları başlattı. Çalışmalar esnasında yolda kalan yurttaşlar da kurtarıldı. 

 Kentin çeşitli bölgelerinden gelen ihbarlar üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, Karabağlar ilçesi Kavacık Mahallesi Hava Radar yolu, Kemalpaşa-Spil yolu, Kemalpaşa Bayramlı Mahallesi, Bornova'nın Kayadibi ve Beşyol mahalleleri, Tire'nin Yamandere, Büyükkemerdere ve Dibekçiler mahalleleri, Kiraz'ın Cevizli, Ahmetler, Umurlu ve Ören mahallelerinde ve Ödemiş'te yol açma ve tuzlama çalışmaları yaptı.

TİRE EĞİTİME KAR ENGELİ

Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde ulaşıma kapalı yol bulunmadığını, taşımalı eğitim ile kırsaldan Tire merkeze gelen öğrenciler için eğitime 31 Aralık Salı ara verildiğini bildirdi. 

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASINA BAŞLADI

Ödemiş Belediyesi, yüksek bölgelerde devam eden kar yağışı nedeniyle yol açma ve soğuk hava koşullarında da vatandaşlarımız ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Ödemiş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde kar mücadelesini sürdürüyor. Meteorolojinin uyarılarına dikkate alan Ödemiş Belediyesi yağış öncesi iş makinelerini  yüksek bölgelere göndererek, oluşabilecek olumsuzlukları ortadan kaldırdı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası yolları açık tutmak üzere ekipler çalışmalarını sürdürülüyor. Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki  Gölcük, Tekke, Horzum, Çamyayla ve Başova mahallelerinde yolları açık tutma çalışmaları devam ederken, Tekke Mahallemizde yolda kalan bir tır'ın yardımına Ödemiş Belediyesi kar küreme aracı koştu.

Yüksek bölgelerdeki yerleşim yerlerinden kent merkezine gelen vatandaşların  ya da öğrencilerin sorunsuz bir şekilde ulaşımı sağlanması yönünde çalışmalara önem veren Ödemiş Belediyesi, 24 saat hizmet veren Kriz Masasına gelen talepler de en kısa sürede değerlendirilerek, mağduriyetler ortadan kaldırılmaktadır.

İzmir'in dağları karla kaplandı

Türkiye'yi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, İzmir'in dağlarını da beyaza bürüdü.

Kent merkezini çevreleyen Nif Dağı ve Yamanlar Dağı, Bornova'ya bağlı Eğridere Mahallesi'nin yüksek kesimleri ve Urla'nın tepelerine kar yağdı. Kar, yerleşim alanlarına düşmezken, yağmurla beraber esen şiddetli rüzgar, özellikle Bornova Evka 3, Evka 4 gibi yüksek mahallelerde vatandaşlara zor anlar yaşattı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası