Ege Postası
Geri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay alım ihalesini dördüncü kez yeniliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem ağını güçlendirmek amacıyla planladığı 22 tramvay aracı, yedek parça ve özel ekipman alımı ihalesi bir kez daha gündemde. Daha önce üç kez ihale sürecine çıkan ve her seferinde çeşitli nedenlerle iptal edilen bu büyük ihale, 3 Ekim 2024’te dördüncü kez yapılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tramvay alım ihalesini dördüncü kez yeniliyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hatırlanacağı üzere, ilk ihale 2021 yılında gerçekleşmiş ve altı firma teklif vermişti. İhaleyi 749 milyon TL’lik teklifiyle Bozankaya firması kazanmış, ancak firma artan maliyetler nedeniyle sözleşmeyi feshetmek zorunda kalmıştı. 2022 yılının son aylarında yapılan ikinci ihale ise tam bir hayal kırıklığına dönüşmüş, çünkü hiçbir firma teklif vermemişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi pes etmedi ve Nisan 2024’te bir kez daha şansını denedi. Bu kez yine Bozankaya A.Ş. devredeydi ve 3 milyar 955 milyon 456 bin TL gibi yüksek bir teklifle ihaleye katıldı. Ancak bu teklif de komisyon tarafından kabul edilmeyerek ihale iptal edildi.

GÖZLER DÖRDÜNCÜ İHALEDE

Şimdi gözler, Ekim ayında yapılacak olan dördüncü ihalede. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez raylı sistem ağını güçlendirme hedefini gerçekleştirebilecek mi? İhaleye kaç firma katılacak ve bu kez teklifler hangi seviyede olacak? Bu soruların yanıtı 3 Ekim'de yapılacak ihaleyle belli olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası