Ege Postası
Geri

İzmir Cumhuriyet Savcısı Manisa'da gözaltında

Manisa'da darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 37 polis gözaltına alındı. Öte yandan MİT TIR'larını durduran eski polis şefi Eyüp Karaçoban'da gözaltına alındı. İzmir Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ da Manisa'da gözaltına alındı.
İzmir Cumhuriyet Savcısı Manisa'da gözaltında
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2016 Çarşamba 14:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, Manisa genelinde, emniyet personeline yönelik operasyon yapıldı. Çoğunluğunun ilçelerde görevli olduğu belirtilen 31 polis, gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilenlerin sorguya alındığı öğrenildi. 

SAVCI DA GÖZALTINDA

Önceden Manisa Adliyesi'nde görev yapan, şimdi İzmir Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kızıltuğ da Manisa'da gözaltına alındı. Kızıltuğ'un İzmir'e gönderileceği belirtildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrası başlatılan Manisa merkezli operasyonda Elazığ, Aydın ve Bitlis'te de 6 emniyet personeli gözaltına alındı. Bu kişiler Manisa'ya getirilecek.

Bu arada Manisa merkez, Soma, Salihli, Demirci, Saruhanlı, Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde gözaltına alınanların sayısı 37'ye yükseldi.

Aralarında komiser ile komiser yardımcılarının da bulunduğu şüphelilerin FETÖ terör örgütüne üye olmak, örgüt içerisindeki eylem ile faaliyetlere katılmak ve emniyet içinde faaliyet göstermek suçlamalarıyla gözaltına alındığı belirtildi.  Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Şubesi'nde sorgulanıyor.

KOMUTAN VEKİLİ TUTUKLANDI 

Manisa'da darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Yunusemre İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Salih Uyar ise sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklanırken, onunla birlikte gözaltına alınan Astsubay Kıdemli Başçavuş Coşkun Akçay ve uzman çavuş Müjdan Şen ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı

MİT TIR'larını durduran eski polis şefi Karaçoban gözaltında

HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde MİT TIR'larının aranmasında yer alan ve daha sonra meslekten ihraç edilen Hatay Terörle Mücadele Şube Müdür eski Vekili Eyüp Karaçoban, Manisa'nın Soma İlçesi'nde akrabaları ziyareti sırasında gözaltına alındı. 

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün akşam, Hatay'da MİT TIR'ları durduran ve daha sonra meslekten ihraç edilen Hatay Terörle Mücadele Şube eski Müdür Vekili Eyüp Karaçoban'ı Soma'da akraba ziyaretinde gözaltına aldı. Karaçoban, emniyetteki işlemlerinin ardından polis eşliğinde soruşturmanın yürütüldüğü Hatay'a gönderildi. 

Darbe girişimi sonrası başlatılan operasyon kapsamında Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Murat Sözbir'in de gözaltına alındığı, Salihli'de ise gözaltına alınan 6 işadamının sevk edildiği adliyede tutuklandığı belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası