İzmir, Göztepe-Karşıyaka derbisine kilitlendi
Dünyada sayılı derbiler arasında gösterilen Göztepe-Karşıyaka randevusu için beklenen gün geldi çattı. PTT 1'inci Lig’de can derdine düşen Göztepe ile Play-Off mücadelesi veren Karşıyaka, yarın Atatürk Stadı’nda saat 19.00’da karşı karşıya gelecek.
İZMİR - TRT Spor’un naklen yayınlayacağı maçı Hüseyin Sabancı yönetecek, yardımcılıklarını Ahmet Şimşek ile İbrahim Bozbey yapacak. Bilet fiyatları kapalı tribün 20, açık 5 TL. Karşıyaka taraftarına ayrılan 4200 kale arkası bileti hafta içinde Taraftar Derneği kanalıyla satıldı.
Kadrosundaki yıldız isimlere rağmen 7 maçtır üç puana hasret kalan ve son 9 haftaya 23 puanla düşme hattında giren Göztepe, derbiyi kurtuluş yolunda önemli bir fırsat olarak görüyor. Sarı kırmızılı ekipte sezonu kapatan Furkan’ın yanı sıra belinden sakat olan kaleci Kazım yok. Adanaspor deplasmanında sakatlanan Paulinho ile Herve Tum’un yoğun tedavi sürecinin ardından iyileştiği, ikilinin derbide forma giyebileceği bildirildi. Cezası nedeniyle tribüne çıkacak Teknik Direktör Kemal Kılıç, "Ya kazanacağız, ya kazanacağız" şeklinde konuştu.
Mali kriz nedeniyle devre arasında kadrosunu büyük ölçüde kaybedip, ara transferde yeni baştan takım kurmasına rağmen yarıştan kopmayan Karşıyaka ise derbiden zaferle ayrılıp yeniden ilk altıya girmek istiyor. Ezeli rekabette son 4 derbiyi kaybetmeyen Karşıyaka, hafta içinde yaşanan idman boykotuna rağmen sahaya moralli çıkacak. Karşıyaka’da Tayfun ve Emre Toraman cezalı. Hafif sakatlığı bulunan Erdi Kasapoğlu, Mustafa ve Caner Bulut oynayabilecek durumda. Teknik Direktör Cihat Arslan’ın mesajı ise, "Önce dostluk sonra biz kazanalım" şeklinde.
GÖZTEPE-KARŞIYAKA DERBİSİNE DOĞRU
GÖZTEPE ve Karşıyaka profesyonel liglerin kurulduğu 1959’dan bu yana yarın 42'inci kez karşı karşıya gelecek. Tarafların daha önce oynadığı 41 maçta Karşıyaka 17, Göztepe 14 galibiyet aldı, 10 maç berabere sonuçlandı. Karşıyaka 55, Göztepe 40 gol attı. 7 yıl aradan sonra geçen sezon yeniden aynı ligde buluşan ezeli rakiplerin oynadığı ilk maç 1-1 sonuçlandı. Karşıyaka rövanşı 1-0, bu sezonun ilk yarısında ev sahibi olduğu derbiyi 2-0 kazandı.
RADYODA KAPIŞTILAR
Derbi öncesi Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin organizasyonuna tartışmalarıyla damga vuran teknik adamlar Kemal Kılıç ve Cihat Arslan dün de telefonla katıldıkları bir radyo programında yine kapıştı. Programa bağlanan ikili arasındaki gerginliğin büyümesine spikerler engel oldu. Hafta içinde, "Kaybedersek giderim" resti çeken Kemal Kılıç, cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip edecek, takımı sahaya yardımcısı Ümit İnal çıkaracak.
BANAHENE: 12 - GÖZTEPE: 15
Bu sezon profesyonel liglerin en az fol atan takımlarından biri olan Göztepe, rakip fileleri sadece 15 kez sarsabildi. Karşıyaka’nın Ganalı yıldızı Banahene, tek başına kaydettiği 12 golle ezeli rakibinin skoruna yaklaştı. Ali Kuçik’in 5, Halil ve Dilaver’in 2’şer, Şaban, Ergin, Ali Bilgin, Ahmet, Mithat ve Hamza’nın 1’er gol attığı Göztepe'de suskun kalan Tum, Gökhan gibi yıldızlarından patlama bekliyor.
TRİBÜNDE GÖRSEL ŞOV
Ezeli rekabetleri dünya televizyonlarında belgesellere konu olan Göztepe ve Karşıyaka’nın taraftarları derbi için müthiş görsel şovlar hazırladı. Tribünleri pankart ve bayraklarla donatacak taraftarlar, maçın başlama düdüğünden önce 3 boyutlu koreografi ve dev boyutta bayraklarla derbiye renk katacak. Ev sahibi Göztepe için basılan 22 bin biletin böyük bölümü satıldı. İhtiyaç duyulması halinde sanayi tarafındaki kale arkası tribün de açılacak.
ŞABAN KULÜBEDE OTURACAK
Sezon başında Karşıyaka’dan ayrılıp olaylı bir şekilde Göztepe’ye transfer olan Şaban’ın derbiye yedek kulübesinde başlaması bekleniyor. Gurbetçi yıldız ilk yarıdaki derbinin 24'üncü dakikasında kafa travması geçirip oyun dışı kalmıştı. İlk yarıda Karşıyaka formasıyla sahada yer alan Orhan bu kez Göztepe, yine ilk yarıda Göztepe’nin kadrosunda bulunan İbrahim Şahin ise Karşıyaka formasıyla derbi heyecanını yaşayacak.
POLİS 'KUŞ UÇURTMAYACAK'
İzmir'de Barış ve Demokrasi Partisi’nin mitingi ile derbinin aynı tarihlere rastlaması, emniyeti alarma geçirdi. Kentte yarın çevre illerden gelecek takviyelerle birlikte 6 bin polis görev yapacak. Derbi saatlerinde Atatürk Stadı ve çevresinde 2500 polis, 300 özel güvenlik görevlisi bulunacak. Misafir konumundaki 4 bin 200 Karşıyaka taraftarı 14.00’te Karşıyaka Çarşı’da toplanıp özel tahsis edilecek IZBAN trenleriyle Salhane İstasyonu’na ulaşacak. Stada toplu halde gelecek yeşil- kırmızılılar arama noktalarından geçtikten sonra 16.00’ya kadar Mersinli tarafındaki kale arkası tribüne alınacak. Karşıyaka'lıların bireysel olarak ve deniz yoluyla maça gelmesine izin verilmeyecek. Göztepe'liler ise 16.00’dan itibaren stada alınacak. Statta taraftarlar arasına polisler ve çitlerle tampon bölgeler oluşturulacak. Çitlere gerilecek brandayla taraftarların birbirini görmesi engellenecek. Stadı önce Göztepe, sonra Karşıyaka taraftarı terkedecek.(DHA)