Ege Postası
Geri

İzmir, Hollanda'daki fuarda tanıtıldı

İzmir, Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen Vakantiebeurs Turizm Fuarı'na katılıp, tanıtım yaptı.
İzmir, Hollanda'daki fuarda tanıtıldı
Haberler / İzmir
13 Ocak 2016 Çarşamba 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fuarda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi, İzmir Ticaret Odası (İTO), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Sun Express, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) yetkilileri yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın katılım sağladığı fuarın açılış günü, ilgi yoğun oldu. Bakan Ünal, İzmir standını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Fuarda, Türkiye standının yanında İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan ortak İzmir standıyla dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine kentin tanıtımı yapıldı. İzmir'in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran mavi renk ağırlıklı stant beğeni topladı. 


İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım Dış İlişkiler Birim Başkanı Nazlı Kayı, "Dünyanın önemli turizm fuarlarından biri olan Vakantiebeurs Fuarına katılmak İzmir'in tanıtımı açışından önemli oldu. Fuara, Türkiye standının yanında ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir'e olan ilgiyi artırdı. Fuara turizm sektörü temsilcileriyle birlikte katıldık. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz" dedi. 



İzmir'den fuara katılan tur operatörleri, seyahat acenteleri, otel yöneticileri turizm profesyonelleri, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen ve Türkiye'ye ilgi duyan turizmcilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Mevcut işbirliklerinin geliştirilmesi sağlandı.

2014 yılında 117 bin 520 kişinin ziyaret ettiği ve 44. kez düzenlenen Utrecht Turizm Fuarı hem turizm sektör kuruluşları, hem tüketiciler hem de tur operatörleri ve seyahat acentelerini bir araya getiren organizasyon olması sebebiyle önemli bir tanıtım fırsatısunuyor. 2015 yılında fuarda 145 ülkeden toplam 1208 katılımcı yer aldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası