Ege Postası
Geri

İzmir Şehir Hastanesi daha açılmadan, yanında taş ocağı ve beton santrali için ÇED süreci başladı

Kent merkezindeki taş ocakları İzmir’de büyük tepkilere neden olurken, daha da büyük alanlarda faaliyet göstermeleri için izinler veriliyor. Yapımı devam eden İzmir Şehir Hastanesi yakınında Bornova’nın Laka Mahallesi’nde imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak gösterilen bölgede taş ocağı ve beton santrali için ÇED(Çevre Etki Değerlendirme) süreci başlatıldı.
İzmir Şehir Hastanesi daha açılmadan, yanında taş ocağı ve beton santrali için ÇED süreci başladı
Haberler / Güncel
2 Temmuz 2021 Cuma 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de vatandaşlar kent içindeki taş ocaklarının yerleşim alanları dışına çıkarılmasını isterken tam tersi girişimler devam devam ediyor. Çok sayıda taş ocağının bulunduğu Bornova’nın Laka Mahallesi’nde taş ocağı ve saatte 180 metreküp üretim yapacak beton santrali için de İzmir Çevre İl Müdürlüğü ÇED(Çevre Etki Değerlendirme Süreci) başlattı. İlan edilen ÇED dosyasında söz konusu taş ocağı ve beton santralinin yapımı süren ve açıldığında her gün binlerce hastaya hizmet verecek İzmir Şehir Hastanesi’ne 900 metre uzaklıkta olduğu ve 9 bin 895 metrekarelik bir alanı kaplayacağı belirtildi. Taş ocağının toplam ruhsat izninin İzmir Şehir Hastanesi’ni de içine alan 24.5 hektarlık alanı kapsadığı da öğrenildi.

Çevre İl Müdürlüğü’nün yayınladığı ÇED dosyasında, “ZA Hazır Beton İnş. San. A.Ş. tarafından planlanan hazır beton santrali; Pınartaş Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından işletilmekte olan “Montmorillonit Ocağı” ÇED Alanı içerisinde, mevcut durumda faaliyet gösteren ve Beton-Taş Hazır Beton San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından işletilmekte olan 180 m3/saat Kapasiteli Hazır Beton Santrali’nden ayrı olarak belirlenen 9.895,14 m2’lik alan üzerinde planlanmıştır. ZA Hazır Beton İnş. San. A.Ş. tarafından planlanan Hazır Beton Santrali Projesi’nin kapasitesi 180 m3/saat olarak belirlenmiş olup mevcut durumda faaliyet gösteren hazır beton santrali faaliyeti ile birlikte aynı ruhsat sahası içerisinde toplam hazır beton üretim kapasitesinin 360 m3/saat olacak tesiste; yılda 12 ay (300 gün), ayda 25 gün, günde 8 saat çalışılması planlanmaktadır” ifadeleri dikkat çekti.

Ağaçlandırılacak alan içinde

Maden ocağının ÇED alanının 24,08 hektar olduğu ve en yakın konumdaki yerleşim biriminin 100 metre yakındaki Laka Mahallesi olduğu vurgulandı. ÇED raporunda ayrıca, “Proje alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni planında L18 paftasında “Ağaçlandırılacak Alan” içerisinde yer almaktadır” denildi.  (egeligazete.com)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası