Ege Postası
Geri

İzmir Şehir Hastanesi'nde taşeron işçiler iş bıraktı

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki şehir hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçiler, ücretlerinin gasp edilmek istendiğini iddia ederek iş bıraktı. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi.
İzmir Şehir Hastanesi'nde taşeron işçiler iş bıraktı
Haberler / İzmir
19 Haziran 2023 Pazartesi 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki şehir hastanesi inşaatında, Elektromak Mühendislik ve Alperdem firmaları bünyesinde çalışan, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası'na (İYİ-SEN) üye olan işçiler, kötü barınma ve beslenme şartlarının yanı sıra ücretlerinin de gasp edilmeye çalışıldığını iddia ederek iş bıraktıklarını açıkladı.

Elektromak Mühendislik bünyesinde çalışan işçiler, bugün sendikanın sosyal medya hesabında yayınlanan videoda, “Bizler, İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde Elektromak firmasına bağlı, İYİ-SEN üyeleri olarak, ödenmeyen ücretlerimiz için bugünden itibaren greve çıkıyoruz. Ücretlerimiz ödenene kadara greve devam edeceğiz. İnsan onuruna aykırı barınma, beslenme sorunları yetmezmiş gibi ücretlerimiz gasp edilmek isteniyor. Buradan tüm yetkilileri göreve davet ediyorum. İnşaat işçisi köle değildir” açıklamasını yaptı.

Elektromak Mühendislik bünyesindeki bir başka taşeron firmanın işçileri de geçen cumartesi günü iş bırakmıştı. İşçiler, ücretlerin ödenmesinin ardından eylemlerine son vermişti. (ANKA)

 

 

İzmir Şehir Hastanesi'nde isyan! İşçiler iş bıraktı!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası