Ege Postası
Geri

İzmir Şoförler Odası Başkanı Anık'a dava

İZMİR Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık'ın da aralarında yer aldığı 18 sanık hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte bilerek yardım etme" suçundan açılan davaya başlandı.
İzmir Şoförler Odası Başkanı Anık'a dava
Haberler / 3. Sayfa
16 Ekim 2015 Cuma 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Organize edilen taksi sıralamasının dışında, bir başka grubun İzmir Limanı'na gelen kruvaziyer yolcuları korsan olarak taşıdığı iddiasıyla geçen nisan ayında polis tarafından soruşturma başlatıldı. Korsan grubun kendilerince oluşturdukları sıra ile yolcu taşıdıkları, bu gruba girmek isteyen taksicilerden hava parası adı altında 2 ile 10 bin TL arasında para alındığı öne sürüldü. Bu oluşum içerisinde yer aldığı iddia edilen Y.T., A.N., H.Ö., O.A., M.N.O., B.A., A.G., H.C.S., S.Ş., M.O., S.İ., A.D., M.K., M.A. ve E.K. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, bilerek suç örgütene yardım etme" suçlamasıyla geçen mayıs ayında gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. 

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet savcısı, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık'ın da aralarında bulunduğu toplam 18 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte bilerek yardım etme" suçundan, örgüt lideri olduğu iddia edilen Y.T. ve 13 kişi hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'tan 6 yıla kadar, örgüte bilerek ve isteyerek yardım ettikleri belirtilen Celil Anık ve diğer 3 kişi hakkında da 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

Bugün İzmir 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celil Anık ile bazı sanıklar ve avukatları katıldı. Oda başkanı Celil Anık suçlamaları kabul etmedi. Anık, “İzmir Limanı'nın önünde yaşanan karmaşa nedeniyle esnaf bize başvurdu. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, Devlet Demiryolları Liman İşletmesi Müdürlüğü'ne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Alsancak Limanı Mülki İdare Amirliği'ne, İzmir Valiliği'ne dilekçeyle başvurup durumu bildirdim. Benim başvurum sonucu bu operasyon yapıldı. Oda olarak bizler korsana karşıyız. Burada bana bir komplo kurulmak istendi. Gerçekler yargılama sonunda ortaya çıkacak" dedi. Diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. 

Hakim, gelmeyen sanıkların ifadelerinin alınması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ocak ayına erteledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası