Ege Postası
Geri

İzmir Tabip Odası’ndan zehir zemberek konaklama açıklaması!

İzmir Tabip Odası Covid-19 tanısı konulan sağlık personelinin içler acısı durumunu ortaya koyarak “Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz” açıklaması yaptı. Ayrıca açıklamada, "Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir" denildi. Tabip Odası'nın sağlık çalışanları için yer temini çağrısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den yanıt gecikmedi. Soyer, sağlık çalışanları için hızla kalacak yer temin edeceklerini bildirdi.
İzmir Tabip Odası’ndan zehir zemberek konaklama açıklaması!
Haberler / Güncel
14 Nisan 2020 Salı 16:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI - Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü arasında tartışma konusu olan İzmir’deki sağlık çalışanlarının koronavirüs mücadeleleri süresince konaklama sorununa İzmir Tabip Odası’ndan zehir zemberek bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre özellikle bizlerin yaşaması için Covid-19 virüsünü kapan sağlık çalışanlarının durumunun halinin içler acısı olduğu öğrenildi. Sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğunun kendi araçlarında ya da otellerde kalmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

İZMİR TABİP ODASI'NIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

"Covid-19 test sonucu pozitif olan ancak semptomları olmadığı için tıbbi durumu hastanede yatarak tedavi gerektirmeyen, evinde istirahati istenen çok sayıda sağlık çalışanı bulunmaktadır. 

Odamıza iletilen başvurularda, Covid-19 test sonucu pozitif olan bazı sağlık çalışanları, virüsün ailesine ve yakınlarına bulaşma kaygısı yaşamaktadır.  Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir.

Virüsün yayılım hızı ve sağlığa etkileri değerlendirildiğinde, sağlık çalışanlarının kaygılarının oldukça haklı olduğu değerlendirilmektedir.

Test sonucu pozitif olan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen sağlık çalışanlarının evlerine gitmek yerine, mümkünse şehir merkezi dışındaki kamu kurumlarına ait dinlenme ve konaklama tesislerinde ağırlanması doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bu nedenle, sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık  Müdürlüğü ve Odamız koordinasyonunda çalışma yapılması gerekmektedir. İzmir  Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin tahsis edilmesi  konusunun ivedilikle ele alınmasını  İzmir Tabip Odası olarak bugün resmî bir yazı ile sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve sayın İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bildirdik.

Bu savaşta ön saflarda mücadele veren başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının kendileri de aileleri de kıymetlidir.

Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

SOYER'DEN TABİP ODASININ ÇAĞRISINA JET YANIT

İzmir Tabip Odası’nın sağlık çalışanları için yaptığı kalacak yer temini çağrısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den yanıt gecikmedi.

Başkan Soyer, "Biz virüsün yayılma hızını bilimsel olarak gördük ve önlemler için hemen harekete geçtik. Hazırlıklarımızı yaptık. Sağlık çalışanlarımız için de yurt ve otel kiraladık. Ancak bilindiği üzere DEÜ Rektörlüğü bunu maalesef reddetti. Tabip Odası’nın açıklamasına göre sağlık çalışanlarımızın ihtiyacı olduğu anlaşılıyor. Onları çaresiz bırakacak değiliz. Öyle arabada yatmak falan ne demek! Hemen müdahale ediyoruz" dedi.

Soyer ayrıca, İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz'u arayacağını ve gerekli bilgileri aldıktan sonra sağlık çalışanları için hızla kalacak yer temin edeceklerini bildirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası