Ege Postası
Geri

İzmir, Türkçe Olimpiyatı Kültür Şöleni'nde 140 ülkenin çocuklarını ağırlayacak

Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında 24-26 Mayıs tarihleri arasında İzmir Enternasyonal Fuar alanında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 140 ülkeden öğrenciler, kurulacak dev sahnelerde halk oyunları, şarkı, şiir ve tiyatro gösterileri...
İzmir, Türkçe Olimpiyatı Kültür Şöleni'nde 140 ülkenin çocuklarını ağırlayacak
Haberler / Güncel
19 Mayıs 2013 Pazar 12:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında 24-26 Mayıs tarihleri arasında İzmir Enternasyonal Fuar alanında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 140 ülkeden öğrenciler, kurulacak dev sahnelerde halk oyunları, şarkı, şiir ve tiyatro gösterileri sunacak.

        Şölenin detayları, yarın saat 10.30’da Mövenpick Otel’de yapılacak basın bilgilendirme toplantısı ile açıklanacak. Toplantıya eski devlet bakanı ve aynı zamanda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Işılay Saygın, İZDİM Başkan Vekili Mustafa Acar, İZDİM Başkan Yardımcısı Timuçin Gündem ve 7 farklı ülkeden olimpiyat öğrencisi katılacak.

        2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları bu yıl 1-16 Haziran tarihleri arasında, Kültür Şöleni ise 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 140 ülkeden 2 bin finalist öğrencinin katılacağı 11. Türkçe Olimpiyatları, Türkiye genelinde 55 il, 99 sahnede yapılacak. Öğrenciler, 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası