Ege Postası
Geri

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda dönem başkanlığı Gediz Üniversitesi’ne geçti

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı. Dönem başkanlığı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Gediz Üniversitesi’ne geçti. İzmir’deki dokuz üniversitenin çatısı altında yer aldığı oluşumdaki devir teslim,...
İzmir Üniversiteleri Platformu’nda dönem başkanlığı Gediz Üniversitesi’ne geçti
Haberler / Güncel
30 Temmuz 2013 Salı 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Üniversiteleri Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı. Dönem başkanlığı, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Gediz Üniversitesi’ne geçti. İzmir’deki dokuz üniversitenin çatısı altında yer aldığı oluşumdaki devir teslim, Çeşme ilçesinde düzenlenen törenle yapıldı. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yeni dönemde "Uluslararası Öğrenciler Kenti İzmir" teması kapsamında çalışacaklarını, eğitimde dünya çapında marka bir şehir yapmayı planladıklarını ifade etti.

Lisans ve yüksek lisans için dünyanın dört bir yanından öğrenci çeken Gediz Üniversitesi’nin deneyimlerini bütün şehir için kullanacaklarını belirten Rektör Çevik, şunları söyledi: “Üniversitemiz, kuruluşundan bu yana yurtdışında yoğun tanıtım çalışmaları yapıyor. Başta ben olmak üzere arkadaşlarımız ülke ülke gezip üniversitemizi anlatıyor, İzmir’i ve ülkemizi de tanıtıyor. Bunların sonucunda her sene daha çok ülkeden, daha çok yabancı öğrenci getiriyoruz. Öğrenci gelen ülke sayısının bu yıl 52’den 70’in üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Uluslararası alandaki tecrübelerimizi, İzmir Üniversiteleri Platformu aracılığıyla tüm şehrimize yaymak istiyoruz.”

Prof. Dr. Çevik, eğitim için ideal bir şehir olduğunu söylediği İzmir’in avantajlarını ise şöyle sıraladı: “Dört mevsimin yaşandığı, eşsiz bir coğrafyada yer alıyor. Doğal ve tarihi güzellikleri, binlerce yıllık köklü geçmişinin izlerini taşıyan kültürü, pek çok Avrupa kentinden farksız koşullarıyla yaşanacak bir yer. Birbirinden kaliteli üniversitelere sahip olması ve eğitimde çıtanın her geçen yıl yükselmesi de elimizi güçlendiriyor. Tüm bu avantajları birleştirip etkili tanıtım stratejileri de belirleyerek, İzmirimiz'i yabancı öğrencilerin daha çok tercih edeceği, eğitimde marka bir dünya şehri haline getirebiliriz. Üniversitelerimizle el ele vererek bu amaç doğrultusunda çalışacağız.”

ÜNİVERSİTELERDEN ÖRNEK GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Şehirdeki bilim kurumlarının hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak, İzmir’i bir üniversite şehri olarak öne çıkarmak amaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, bu hedef doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yapıyor, örnek bir birliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Katip Çelebi ve Şifa üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yer alıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası