Ege Postası
Geri

İzmir Valisi Elvan'dan 15 Temmuz mesajı: Türk Milletinin dik duruşuyla tarih yazıldı!

İzmir Valisi Süleyman Elban, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, "15 Temmuz darbe girişiminde demokrasiye göz diken kanlı ellerin hakimiyetine girmeyen Türk Milleti, vatana ve millete olan bağlılığını bir kere daha göstermiş, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmıştır" dedi.
İzmir Valisi Elvan'dan 15 Temmuz mesajı: Türk Milletinin dik duruşuyla tarih yazıldı!
Haberler / İzmir
14 Temmuz 2024 Pazar 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Valisi Süleyman Elban,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Elban mesajında, "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), bilindiği gibi devletimizin çeşitli kademelerine sızmak suretiyle, özellikle ordu, yargı ve emniyet teşkilatında elde ettiği nüfuzu kullanarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde, aziz milletimizin iradesine ve geleceğine, hain bir darbe girişimiyle kast etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğüne, Türkiye Büyük Millet Meclisimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve üst kademe devlet erkanına, birlik ve beraberliğimize, pek çok kamu kurum ve kuruluşuna yönelik bu alçakça saldırı, egemenliğini canı pahasına korumak isteyen masum sivilleri hedef almaktan da geri durmamıştır. 8 yıl önce, FETÖ'cü hainler, milletin uçaklarını, tanklarını, helikopterlerini ve ağır silahlarını, kendi milletine karşı kullanmaktan çekinmemiş, böylelikle tarihimizde görülmemiş çapta bir hainlik ortaya konmuştur. Cumhurbaşkanımızın televizyon ekranlarından yaptığı çağrı üzerine, milyonlarca vatansever, hain ve menfur kalkışmaya 'dur' demek üzere sokaklara, caddelere ve meydanlara akın etmiş, devletine ve milletine bağlı güvenlik güçlerimizle omuz omuza vermiştir. Yurdumuzun dört bir yanında, çığ gibi büyüyen ve ihanet örgütünün hesap edemediği bir büyük direnç, felakete sürüklenmemize sebep olabilecek bir girişimi, canlar pahasına da olsa bertaraf etmeyi başarmıştır" dedi.

'MİLLETİMİZİN BU İHANETE VERDİĞİ CEVABI NESİLDEN NESLE AKTARMAK MİLLİ BİR SORUMLULUKTUR'

Valu Elban, şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbe girişiminde demokrasiye göz diken kanlı ellerin hakimiyetine girmeyen Türk Milleti, vatana ve millete olan bağlılığını bir kere daha göstermiş, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmıştır. O gece yaşanan kahramanlıkları, milletimizin bu ihanete verdiği cevabı nesilden nesle aktarmak ise bizler için artık milli bir sorumluluktur. Bilinmelidir ki; ülkemizin, bağımsızlığına kasteden dâhili ve harici hiçbir girişime teslim olmayacak, tüm hain odaklara karşı mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Güçlü Türkiye ideali doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğimiz medeniyet yürüyüşümüze ise kararlılıkla devam edeceğiz. Bu vesile ile üzerinden 8 değil, onlarca, yüzlerce yıl geçse de unutulmaması gereken bu ihanete karşı, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında tarihi bir dik duruş ve kararlılık gösteren; geleceğine, milli iradeye, bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıkma dirayeti sergileyen tüm vatandaşlarımıza bir kez daha en derin şükranlarımı arz ediyorum. 15 Temmuz gecesi gözünü dahi kırpmadan, vakur bir yürüyüşle şehadete eren Astsubay Ömer Halisdemir ve 252 kahraman şehidimize bir kez daha Yüce Rabbim’den rahmet diliyor, hain darbe girişimi sırasında yaralanan gazilerimize acil şifalar ve afiyetler temenni ediyorum. Allah devletimizi ve milletimizi, birliğimizi ve dirliğimizi ilelebet korusun."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası