Ege Postası
Geri

İzmir açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem oldu

İzmir'in Foça ilçesinde, 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Foça
İzmir açıklarında 4.3 büyüklüğünde deprem oldu
Haberler / İzmir
6 Haziran 2016 Pazartesi 00:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Foça İlçesi açıklarında, merkez üssü İzmir Körfezi olan Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem herhangi bir hasara neden olmadı. 

Bugün saat 23.26'da merkez üssü İzmir Körfezi olan 4.3 büyüklüğündeki deprem, Foça'nın 4.1 kilometre açıklarında meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre yerin 13.8 kilometre derinliğindeki depremde can ya da mal kaybı yaşanmazken, deprem çevre ilçelerdede hissedildi.

Foça ilçesi açıklarında meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem korkuttu. Bu depremin ardından büyüklüğü en fazla 3.2 olan onlarca artçı sarsıntı kaydedildi. Korkuya kapılan bazı vatandaşlar, geceyi dışarıda geçirdi. Kimileri ise Ramazan ayının ilk günü nedeniyle sahurunu sokakta yaptı. 

"BURADA EN FAZLA 6-6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLUŞABİLİR"
Depremlerin ardından Prof. Dr. Şener Üşümezsoy önemli açıklamalar yaptı ve Foça'daki fay uzunluğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Üşümezsoy, "Foça’daki fayın uzunluğu göz önüne alındığında 25 kilometrelik fay en fazla 6.5 ve 6.6 büyüklüğünde depremler oluşturabilir" dedi. 

"YIKICI BİR DEPREM YAŞANMAZ"
Üşümezsoy, "Foça-Karaburun hattının kuzeyinden geçen Doğu-Batı uzanımlı fay hattındaki çökme etkinliği çok yüksektir. Bölgede olan depremler çökme sonucu oluşur. Foça-Karaburun hattının kuzeyindeki çöküntü derinliği İzmir Körfezine göre daha derindir. Daha önce açıkladığım gibi İzmir’den 50 km uzaklıkta olan Foça-Karaburun depremlerinin İzmir’deki etkisi yıkıcı olmamıştır" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası