Ege Postası
Geri

İzmir bu kez çok dikkatli

2015 EXPO’su adaylığı sürecinde tüm çalışmalarının rakipleri tarafından gün gün izlendiği ortaya çıkan İzmir, bu kez çok dikkatli davranıyor. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, “Bu kez rakip ülkelerin ellerine koz vermek istemiyoruz” dedi.
İzmir bu  kez çok dikkatli
Haberler / İzmir
16 Kasım 2012 Cuma 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Sağlık, Eğitim, Yerel Yönetim, Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği Yönetimini makamında kabul eden İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, EXPO 2020 adaylık çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık, Eğitim, Yerel Yönetim, Politika Muhabirleri ve Danışmanları Derneği Başkanı Cemil Dirim ile Yönetim Kurulu Üyelerinin katıldığı ziyarette İzmir’in bu kez her açıdan şanslı olduğunu anlatan Vali Kıraç, “Bu kez çok iyi hazırlanıyoruz, temamız çok güçlü, ülke coğrafyamız uygun. Çünkü bu coğrafya kuruluşundan bu yana EXPO’ya ev sahipliği yapmamış. Ancak 1800’lü yıllardan beri, yani Osmanlı döneminden beri EXPO’yu takip eden bir ülkeyiz. 2006 yılında ilk kez üye olmuşuz hemen ardından da 2015’e sonra da 2020’ye aday olmuşuz. Bu önemli… Ayrıca İzmir de hem tıbbın ilk doğum çalışmalarının yapıldığı bir yer ve kaplıcaları olsun, organik tarım potansiyeli olsun, çevre güneş kum deniz olsun hepsi bu coğrafyada bunları iyi anlatıyoruz. Ülkemizin dış politikadaki saygınlığı giderek artıyor. Sivil toplum örgütlerimiz işadamlarımız, İzmir’in lobi faaliyetlerinde bizzat bulunuyorlar. Bu açıdan baktığımızda oldukça avantajlı konumdayız” şeklinde konuştu.

SER VERİP SIR VERMİYORUZ

Bütün bu olumlu koşullara rağmen ciddi çalışmalar da yaptıklarını anlatan Vali Kıraç, rakip ülkelerin bu çalışmaları öğrenmemesi için de çok dikkatli davrandıklarını söyledi. Kıraç, “Ama bu çalışmaları mümkün mertebe karşı ülkelerin kullanacağı kozlar şeklinde yansıtmak istemiyoruz. Onun için biraz geçen seferin aksine daha kendi içimizde kalıyor. Çünkü rakip ülkeler, İzmir’in faaliyetlerini günü birlik basından takip edebiliyorlardı. Geçen sefer öyle yaptılar, bu kez kullandırtmak istemiyoruz. Gayet özgüvenle, gayretle, bakanlıklarımızla, hükümetimizle, sivil toplum örgütlerimizle, İzmir’in yereli ile basınımız ile inşallah bu yarıştan galip çıkacağız” dedi.

EXPO OLSUN OLMASIN İNCİRALTI BİR DEĞER

EXPO’nun yapılacağı alan olarak belirlenen İnciraltı bölgesi ile ilgili planların onaylandığının hatırlatılması üzerine ise Vali Kıraç, bu bölgenin İzmir için çok önemli bir değer olduğunu; EXPO olsun olmasın buranın planlanmasından vazgeçilemeyeceğini kaydetti. Kıraç, “EXPO olsun olmasın İnciraltı planlansın istiyoruz. Orası ekonomik bir değerdir, 700 hektar civarında bir alandır. Biz EXPO’yu burada gerçekleştirsek de gerçekleştirmesek de 270 hektar büyüklüğünde Avrupa’nın en büyük, dünyanın belli başlı yeşil parklarından bir tanesini en baştan İzmir’e kazandırıyoruz. Artı o alanda kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak görkemli bir tarihi değeri de ortaya çıkaracak bir çalışmayı dünyanın ödüllü mimarlarından Zaha Hadid ve ekibi çalışıyor” diye konuştu.

Dernek Başkanı Cemil Dirim ise dernek çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, sağlık, eğitim, yerel yönetim ve politika alanında çalışan muhabir ve iletişim danışmanlarını bir araya getirdiklerini, İzmir’in yararına olan her çalışmaya dernek olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası