Ege Postası
Geri

İzmir'de 1.5 ton zehir ele geçirildi

Yunan adalarından Türkiye'ye getirildiği tespit edilen yaklaşık 1,5 ton skunk ele geçirildi. Olaya ilişkin 4 kişi gözaltına alındı. Tam 1.5 ton... 4 kişi gözaltında
İzmir'de 1.5 ton zehir ele geçirildi
Haberler / 3. Sayfa
29 Ocak 2018 Pazartesi 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Urla ilçesinde, Yunan adalarından Türkiye'ye getirildiği tespit edilen yaklaşık 1,5 ton uyuşturucu madde skunk (genetiği değiştirilmiş esrar) ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, denizyoluyla Türkiye'ye uyuşturucu madde sokulduğu yönündeki bilgi üzerine çalışma başlattı.

Urla ilçesine bağlı Demircili Mahallesi'nde, içerisinde evlerin de bulunduğu iki arazi kiralayan şüphelilerin lüks yatla Türkiye'ye uyuşturucu madde getirdiğini belirleyen ekipler, yaklaşık 2 aylık takibin ardından operasyon yaptı.

İki dedektör köpek ile yaklaşık 100 polisin katıldığı operasyonda, yaklaşık 1,5 ton uyuşturucu madde skunk ele geçirilirken, 4 şüpheli de gözaltına alındı.

Olayın uluslararası boyutu soruşturuluyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ AŞKIN'DAN UYUŞTURUCU AÇIKLAMASI

İzmir’in Urla ilçesinde yaklaşık 1.5 ton skunk denilen uyuşturucu maddenin ele geçirilmesinin ardından açıklama yapan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, şüphelilerin uzun süredir takip edilen bir grup olduklarını belirtti. Operasyonu yapan ekibi tebrik eden Aşkın, "Arkadaşlarımızdan öğrendiğim kadarıyla bugüne kadar tek seferde ülkemizde yakalanan en fazla miktardaki ‘skunk’ tabir edilen madde bu. Birçok gencimizi zehirlenmekten kurtardılar. Elimizde 4 şüpheli var. Bu olayda uyuşturucu Avrupa’dan ülkemize transfer ediliyor. Çağımızın en büyük iki belası; biri terör, diğeri uyuşturucu. Terör, uyuşturucuyla besleniyor. Uyuşturucu terörün en büyük finans kaynağı. Bizler de hem terör hem de uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Bu olayda uyuşturucu deniz ve karayoluyla Avrupa'dan ülkemize geliyor. Soruşturma devam ediyor" dedi. 

Aşkın, kentteki suç gruplarının karanlık yerleri sevdiğini, bu konuda tespit ettikleri yaklaşık 680 metruk binayı yerel yönetimlere bildirdiklerini ve en kısa zamanda buraların yıkılacağını kaydetti. 

KEMALPAŞA'DA 5 LİTRE LİKİT METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde de içerisinde likit metamfetamin olduğu bilgisi üzerine, bir otomobili İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, 5 litre likit metamfetamin ele geçirilirken, otomobil sürücüsü S.A. (38) gözaltına alındı. S.A., bugün akşam saatlerinde sevk edildiği adliyede tutuklandı. (AA-DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası