Ege Postası
Geri

İzmir'de 150 kaçak yakalandı

İzmir Dikili ilçesinde, yasa dışı olarak Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için bölgeye gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 95 kaçak göçmen yakalandı. Öte yandan Çeşme'de ise 55 kaçak yakalandı.
İzmir'de 150 kaçak yakalandı
Haberler / Güncel
21 Şubat 2018 Çarşamba 12:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dikili'nin Demirtaş Mahallesi'nde yolda 29 Suriyeli, Bademli Mahallesi Çamlıgöl mevkii tatil kampındaki barakalarda ise çocuk ve kadınların da aralarında yer aldığı 46'sı Suriye, 14'ü Afganistan, 3'ü Irak ve 3'ü Angola uyruklu 66 kaçak yakalandı. Kaçak göçmenlerin, binecekleri teknenin motorunun arıza yapması üzerine geçişi iptal eden organizatörler tarafından barakalara yerleştirildiği ortaya çıktı. Kaçışı organize eden zanlıların O.K., A.K. ve Y.K. olduğu belirlendi. 3 şüphelinin yakalanması için jandarma çalışma başlattı. Yakalanan 95 kaçak ise jandarmadaki işlemleri sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi. 

Çeşme'de 55 kaçak yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmek isteyen 9 ayrı ülke vatandaşı, toplam 55 kaçak yakalandı.

Alaçatı bölgesinde devriye görevi yürüten TCSG-24 Sahil Güvenlik Botu, bugün 09.30'da, Delikli Koy açıklarında bir lastik bot tespit etti. Botu durduran ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 55 kaçağı yakaladı. Sahil Güvenlik botuna alınan kaçaklar, Çeşme İskelesi'ne getirilerek kurulan çadıra alındı. Yapılan kimlik tespitinde, kaçakların Suriye, Irak, Eritre, Güney Afrika, Mali, Benin, Nijerya, Togo ve Botswana uyruklu olduklarını belirlendi. Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri, kaçaklara yiyecek paketleri ve içecek dağıtarak ihtiyaçlarını karşıladı. Kaçakların işlemlerinin ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edilecekleri belirtildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası