Ege Postası
Geri

İzmir'de 30 Ağustos coşkusu: İşte ilçe ilçe kutlamalar

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de büyük bir coşkuyla kutlandı.
İzmir'de 30 Ağustos coşkusu: İşte ilçe ilçe kutlamalar
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Ağustos 2023 Çarşamba 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yılı tüm illerde olduğu gibi İzmir'de de büyük bir coşkuyla karşılandı. İzmir'de ilçeler özel törenle 30 Ağustos Zaferi'ni kutladı. 

KARŞIYAKA'DA ZAFER COŞKUSU 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 30 Ağustos Zafer Bayramı Bayramı dolayısıyla Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi törene katıldı. CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Levent Güçlü, İyi Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Yetkin Hafızoğlu, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri ile Karşıyakalı vatandaşlar da törende hazır bulundu.

BORNOVA'DA 101'NCİ YIL COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı Bornova’da coşkuyla kutlandı. Bornovalılar 29 Ağustos tarihinde gerçekleşen ve Bayraklı Bornova sınırından başlayan kortej geçişinde yerini aldı. Bando eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyen Bornovalılar zafer şarkıları ve marşlarını hep bir ağızdan söyledi. Kortejin ardından ise Büyükpark’ta gerçekleşen Türk Halk Müziği konseri unutulmaz bir gece yaşattı.

BERGAMA'DA HİZMET VURGUSU 

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Koştu açıklamasında, "Zor şartlar altında kazanılan bu kutlu Zafer’i azim ve kararlılıkla şahlandırıyor milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Tüm milletimizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi. 

BAYRAKLI TEK YÜREK 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü Bayraklı’da da ilk günkü coşkuyla kutlandı. Bayraklı tek yürek oldu, Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Türk milletinin bağımsızlığa giden yoldaki en büyük zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı kutlu olsun” dedi.

BÜYÜK ZAFER'İN 101. YILI ALİAĞA'DA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü Aliağa’da kutlandı. Gün boyu sürecek kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programıyla başladı. Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özgür Aydoğan, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.  

KONAK'TA ZAFER BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Konak Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Gültepe Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yönettiği ve zaferle taçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 101’inci yılının kutlandığı törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Konak İlçe Başkanı Ahmet Yeniçırak, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Konak ilçe kadın ve gençlik kolları, sivil toplum kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayram coşkusunun dorukta yaşandığı törende Konak Belediye Başkanlığı çelengi Atatürk Anıtının önündeki yerine gururla yerleştirildi.

SEFERHİSAR'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl kutlamaları Seferihisar’da, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam etti. Ardından Seferihisar Kaymakamlığı’nda tebligat töreni gerçekleştirildi. Seferihisar Şehitliği’nde de, şehitler için dua edildi.     

ÇEŞME'DE KARADA VE DENİZDE COŞKUYLA KARŞILANDI

Çeşme'de ise karada yapılan törenlerin ardından Sahil Güvenlik botu ve çeşitli teknelerin denizde yaptıkları gösteri ile Zafer Bayramı coşkusu zirveye ulaştı. Çok sayıda vatandaş Çeşme sahilinde toplanarak, teknelerin nefes kesen gösterisini cep telefonları ile kaydetti.

30 Ağustos törenleri, bu akşam saat 20.30'da, Mehmetçik Parkından başlayacak ve Cumhuriyet Meydanında sona erecek Zafer Yürüyüşü ile devam edecek. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanındaki Yaşar konseri ile son bulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası