Ege Postası
Geri

İzmir'de 39 kaçak yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, bindikleri lastik botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na gitmeye çalışan 9 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Seferihisar'da da Yunanistan'a geçme hazırlığındaki 30 göçmen yakalandı.
İzmir'de 39 kaçak yakalandı
Haberler / Güncel
21 Mayıs 2019 Salı 10:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik botu, geçen pazar günü, Çeşme kıyılarından denize açılan ve yasa dışı yollarla Sakız Adası'na geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup kaçak göçmeni fark etti. Kaçakların bulunduğu lastik botu durduran ekipler, 7'si Somali, 1'i Eritre ve 1'i Küba uyruklu olmak üzere toplam 9 kaçak göçmeni yakaladı. 6'sı erkek, 2'i kadın ve 1'i çocuk olan kaçak grubu, Sahil Güvenlik botuna alınarak kıyıya getirildi. Kaçak göçmenler, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

SEFERİHİSAR'DA 30 KAÇAK

İzmir'in Seferihisar ilçesinde de yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçme hazırlığı yaptıkları tespit edilen 30 düzensiz göçmen yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Doğanbey Mahallesi Ömür sahilinde toplanan bir grubun deniz yoluyla Yunan adalarına geçme hazırlığında olduğunu belirledi. 

Jandarma tarafından yakalanan 17 Suriye, 8 Kongo, 4 Uganda ve bir Orta Afrika Cumhuriyeti uyruklu İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. 

Bölgede, denize indirilmek amacıyla hazırlanan lastik bot ele geçirildi. 

Yabancı uyruklular, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine teslim edildi.

(DHA-AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası