Ege Postası
Geri

İzmir'de 6,5 milyon TL’lik kaçak sigara imha edildi

İzmir'de ele geçirilen 897 bin 126 paket kaçak sigara ile 181 paket pipo tütünü imha edildi. İmha edilen kaçak sigara ve tütünlerin piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon 500 bin TL olduğu belirtildi. Öte yandan kaçakçılara yönelik yapılan 2 ayrı operasyonda 2 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.
İzmir'de 6,5 milyon TL’lik kaçak sigara imha edildi
Haberler / 3. Sayfa
29 Mart 2017 Çarşamba 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, geçtiğimiz aralık ve şubat ayları arasında yakalanan toplamda 897 bin 126 paket TAPDK bandrolü bulunmayan kaçak sigara ile 181 paket pipo tütünü, 5607 sayılı kanuna göre 'El Konulan Eşya ve Alıkonulan Taşıtlara İlişkin Uygulama Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereğince imha edildi. İmha edilen kaçak sigara ve pipo tütünlerinin piyasa değeri yaklaşık 6 milyon 500 bin TL olarak belirtilirken, engel olunan kamu zararının da yaklaşık 5 milyon 200 bin TL olduğu ifade edildi. 

İzmir'de 2 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bornova'da bir iş yerinde ve bir kamyonette yüklü miktarda kaçak akaryakıt bulunduğu ve piyasaya sürüleceği istihbaratı üzerine 2 ayr operasyon başlattı. Operasyonun ilkinde söz konusu iş yerinde yapılan aramada, konteyner içerisinde bin litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi. Olayla ilgili olarak yakalanan G.T. (33) isimli şahıs, ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği diğer operasyonda ise Bornova'da seyir halinde bulunan kamyonette arama yapıldı. Yapılan aramada bin litre gümrük kaçağı akaryakıt ele geçirildi. Olay ile ilgili olarak yakalanan H.P. (20) isimli şahıs ifadesinin ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası