Ege Postası
Geri

İzmir'de 'Barınamıyoruz' eylemi yapan öğrenciler hakkında iddianame

İzmir'de yetersiz yurtlara ve yüksek kiralara dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz Eylül ayında 'Barınamıyoruz, geçinemiyoruz' eylemi yapan 33 üniversite öğrencisi hakkında 'Kanuna aykırı gösteri ve mala zarar verme' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.
İzmir'de 'Barınamıyoruz' eylemi yapan öğrenciler hakkında iddianame
Haberler / Güncel
27 Ocak 2022 Perşembe 22:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de geçtiğimiz Eylül ayında 'Barınamıyoruz, geçinemiyoruz' sloganıyla yetersiz yurtlara ve yüksek kiralara dikkat çekmek için oturma eylemi yapan üniversite öğrencileri hakkında savcılık tarafından iddianame hazırlandı.

Eylem nedeniyle 28 Aralık'ta gözaltına alınıp bir gün sonra serbest bırakılan 33 öğrencinin "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, mala zarar verme" suçlamasıyla yargılanmaları talep edildi. Öğrenciler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakma” hükmünü düzenleyen 53. Maddesinin uygulanması da talep edildi.  Bu maddeyle vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti yöneticisi olunamaması gibi cezalar verilebiliyor. (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası