Ege Postası
Geri

İzmir'de FETÖ'nün hücre evine operasyon

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda aralarında örgüt hiyerarşisinde emniyet yapılanmasında "mahrem imam" olduğu iddia edilen şüphelinin de olduğu 12 şüpheli saklandıkları hücre evinde yakalandı. Bir başka operasyonda ise örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 9 zanlı gözaltına alındı. İzmir'de FETÖ'ye çifte operasyon
İzmir'de FETÖ'nün hücre evine operasyon
Haberler / 3. Sayfa
15 Ocak 2019 Salı 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında örgüt üyesi olarak aranan 12 şüphelinin FETÖ elebaşının "gaybubet" olarak adlandırdığı hücre evinde kaldığı bilgisine ulaşılması üzerine çalışma başlatıldı.

Bunun üzerine belirlenen adrese operasyon düzenleyen Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında örgüt hiyerarşisinde "emniyetin mahrem imamı" olduğu iddia edilen E.K'nın da olduğu 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

ByLock operasyonunda 9 gözaltı

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İzmir merkezli Bursa, Erzurum, Muğla, Çanakkale ve Manisa'da düzenlediği bir başka operasyonda ise örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edilen 9 zanlı yakalandı.

Operasyon kapsamında firari 8 kişinin arandığı bildirildi.

İki ayrı operasyonda ele geçirilen çok sayıda örgütsel doküman ve dijital veri ile 25 bin lira, 2 bin 500 dolar ve bin avroya el konulduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü. (AA)

Muğla merkezli 7 ilde FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

Muğla merkezli 7 ilde, bu sabah FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 14 muvazzaf asker ve 1 sivil hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlattı. Polis ekipleri, Muğla, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Ankara, İzmir ve Eskişehir'de belirlenen adreslerde 1 binbaşı, 2 üsteğmen, 1 teğmen ve 10 astsubay olmak üzere toplam 14 muvazzaf asker ve 1 sivil hakkında verilen gözaltı kararlarını uygulamaya başladı. Operasyon sürüyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası