Ege Postası
Geri

İzmir'de FETÖ operasyonu: 26 gözaltı

Örgütün sözde Karşıyaka eyalet yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen, emniyet teşkilatındaki "mahrem imamlar"ın eşlerinin de aralarında bulunduğu 53 zanlıya yönelik İzmir merkezli 23 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. 26 kişi gözaltına alındı. Bazı şüphelilerin yurt dışına kaçtıkları belirlendi. Aralarında emniyetteki 'mahrem imamlar'ın eşleri de var
İzmir'de FETÖ operasyonu: 26 gözaltı
Haberler / Güncel
22 Şubat 2018 Perşembe 12:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir merkezli 23 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında aralarında örgütün emniyet teşkilatındaki "mahrem imamlar"ın eşlerinin de bulunduğu 53 zanlının yakalanması amacıyla operasyon başlatıldı. Operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturma kapsamında örgütün sözde Karşıyaka eyalet yapılanmasında yer aldıkları iddia edilen zanlılar ile aralarında emniyetin "mahrem imamları"nın eşlerinin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında yakalama kararı verdi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkez olmak üzere Mardin, Manisa, Bursa, Samsun, Muş, Balıkesir, Ankara, Adana, Antalya, Konya, Sivas, Nevşehir, Şırnak, Denizli, Adıyaman, İstanbul, Tokat, Isparta, Aydın, Kütahya, Şanlıurfa ve Osmaniye'de eş zamanlı operasyon başlattı.

Şüphelilerin ByLock kullanıcısı oldukları öne sürüldü.

26 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA
Operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan bazı şüphelilerin ise yurt dışına kaçtıkları tespit edildi. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, operasyonun sürdüğü belirtildi. 

5 İLDE FETÖ OPERASYONU 8 GÖZALTI

Manisa merkezli 5 ilde yürütülen FETÖ/PDY operasyonunda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) önceden görev yapmış ve soruşturma kapsamında ihraç edilen 8 kişi gözaltına alındı. Ayrıca üniversite öğrencisi 2 kişinin arandığı öğrenildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün Manisa merkezli İzmir, Kütahya, Mersin ve Batman olmak üzere 5 ilde operasyon düzenlendi. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından belirlenen adresle düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı olan 8 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi ise belirlenen adreslerde bulunamadı. Gözaltı kararı bulunan üniversite öğrencisi olduğu belirtilen 2 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (AA-DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası