Ege Postası
Geri

İzmir'de HDP'liler IŞİD'i protesto etti

AKP hükümeti, savaş suçları mahkemesinde yargılanmalı
İzmir'de HDP'liler IŞİD'i protesto etti
Haberler / Yerel Politika
27 Haziran 2015 Cumartesi 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısı İzmir'de HDP'liler tarafından protesto edildi. Basın açıklaması yapan HDP İl Başkanı Cavit Uğur, seçim yenilgisinin intikamını almak için fırsat kollayan Ak Parti hükümetinin, Kobani'deki saldırının düzenlenmesinde, yardım ettiğini ileri sürdü. 

İl Bakanlığı önünde toplanan partililer sloganlarla Kobani saldırısını protesto etti. Ardından basın açıklamasını HDP İl Başkanı Cavit Uğur, yaptı. Uğur, "7 Haziran seçim yenilgisinin intikamını almak için fırsat kollayan AKP hükümeti, kobani'deki bu insanlık dışı saldırının, düzenlenmesine yardım ederek karanlık yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu saldırı ile dünyanın en karanlık katil sürüsüne, insanlık adına büyük darbe vuran rojova devrimi cezalandırılmak istenmiştir. Türkiye topraklarında barınan, organize olan, eğitilen, kimlik edinen IŞİD ve diğer islami çete üyeleri, Suriye ve Rojova'da kan dökmeye devam ediyor. Herşey dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Bu çetelere silah tışayan MİT tırlarından herkes haberdar. Sınırlar delik deşik, cihatcı çete üyeleri ve lojistİ malzemeleri, devlete ait araçlar ile sınırı ötesine taşınıyor. Türkiye devleti hükümetiyle, bürokratiyla savaşa suçu işliyor. Uluslararası kuruluşlar derhal harekete geçerek Türkiye devletine yaptırım uygulama kararı almalıdır" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası