Ege Postası
Geri

İzmir'de 'Hangimiz Öfkeliyiz'' semineri düzenlendi

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, anne ve babalarla öğretmenlere yönelik, “Hangimiz Öfkeliyiz'” semineri düzenledi. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, öğretmen ve velilere öfke kontrolüyle alınabilecek...
İzmir'de 'Hangimiz Öfkeliyiz'' semineri düzenlendi
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, anne ve babalarla öğretmenlere yönelik, “Hangimiz Öfkeliyiz'” semineri düzenledi. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde, öğretmen ve velilere öfke kontrolüyle alınabilecek önlemler anlatıldı. İsmail Cem Kültür Merkezi’nde, Psikolog Deniz Kurt ve Sosyal Hizmet Uzmanı Nihal Öktem anne ve babalara, belediye binasında iki yerdeki seminerlerde ise İzmir genelindeki anaokulu öğretmenlerine Pedagog Ayşen Özenç ve Psikolog Oya Şengezer bilgi verdi.

Çocukların aşırı öfkelenmesinin önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri de anlatan konuşmacılar, şunları kaydetti: “Çocuğunuzun gözlerinin içine bakarak konuşun. Yapmaması gerekenleri saymak yerine, yapabileceği davranışları anlatın. Çocuğunuz öfkeliyse siz de öfkelenmeyin, sakin sakin konuşun. Doğru nefes almasını sağlayın. Uzun uzun nefes alarak kısa sürede sakinleşebilir. Ayrıca öfkelenmeye sebep olan ortamı değiştirerek, ilgiyi başka şeyler üzerinde toplamasını sağlayın. Çocukla inatlaşmayın. İki kardeş, bir oyuncak için kavga ediyorsa anne bir çocuğu, baba diğer çocuğu kontrol etsin. Oyuncak dönüşümlü olarak kullandırılsın, birine ayrıcalık tanınmasın. Öfke anları sürekli ise sakin ortamda daha çok iletişim sağlansın. Eğer her seferinde bir konuda öfke patlaması yaşanıyorsa çözümü, biraz erteleyerek bulmaya çalışın. Sakinleştikten sonra orta yol daha kolay bulunabilir.”

Öfkenin karşı tarafa aktarılmasının da içe atılmasının da yanlış olduğunu belirten uzmanlar, “Öfke anında karşımızdaki insanı kırabiliriz. Konuştuklarımıza, davranışlarımıza hakim olamayabiliriz. İçimize atarsak da kendimize zarar verir, ülser veya migren hastası olabiliriz. Oysa bunun yerine empati yaparak öfkemizi azaltabiliriz. Ayrıca yer değiştirme, kendi kendini telkin, gevşeme hareketleri gibi davranışlarla sakinleşebiliriz. Büyüklerin davranışları, çocuklara fazlasıyla yansır. Öfkeli çocuklar istemiyorsak, kendi öfkemizi kontrol etmeliyiz.“ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası