Ege Postası
Geri

İzmir'de Robotik Cerrahi ile kanser tedavisi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kolon kanseri teşhisi konulan 69 yaşındaki Latif Tan, robotik ameliyatla sağlığına kavuştu.
İzmir'de Robotik Cerrahi ile kanser tedavisi
Haberler / Genel
21 Şubat 2015 Cumartesi 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir'de yaşayan Latif Tan geçtiğimiz aylarda rahatsızlanarak hastaneye başvurdu. Genel Cerrahi Kliniği'ne yönlendirilen Tan'a uygulanan kolonoskopi sonucu kalın bağırsak tümörü tanısı konularak ameliyat önerildi. Tedavisi için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tercih eden Tan'ın Robotik Cerrahi yöntemiyle ameliyatı yapıldı. Tümörü alınan Latif Tan, kısa sürede sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

Robotik Cerrahinin hızla yaygınlaştığını belirten ameliyat ekibi başkanı Prof. Dr. Gökhan Akbulut, “Robotik cerrahi dar ve derin alanlarda yapılması gereken karmaşık ameliyatları kolaylaştırıyor. Daha az kanama, daha az ağrı ve daha iyi kozmetik sonuçlar elde edebiliyoruz. Hastanemizde geçtiğimiz haftalarda bir kalın bağırsak tümörü, iki rektum kanseri ve bir de mide stromal tümörü ameliyatları gerçekleştirdik. Hastalarımız şifa ile taburcu oldular" dedi.

Hastane yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise "Robotik Cerrahi, kanser ameliyatlarının yanı sıra Çocuk Cerrahisi ve Jinekolojik ameliyatlarda da kullanılıyor. Bu yöntemi kullanarak önümüzdeki günlerde Göğüs Cerrahisi ve Kalp Damar Cerrahisi ameliyatları da yapacağız" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası