Ege Postası
Geri

İzmir'de SGK'ya 'paralel yapı' operasyonu

İzmir'de paralel yapı iddiasıyla başlatılan operasyonda SGK İzmir İl Müdürü'nün de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, 49 yıllığına cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle kiraladıkları ileri sürüldü. Zanlılara De Jong Köşkü sorgusu
İzmir'de SGK'ya 'paralel yapı' operasyonu
Haberler / Güncel
8 Mart 2016 Salı 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de SGK İl Müdürü E.B., emekli olup ayrılan eski müdürü M.K. ile 3 yönetici, 'Paralel yapı' iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Müdürlerin SGK'nın malı olan tarihi köşk ile araziyi, usulsüz yöntemlerle, evrakta sahtecilik yapıp cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne kiraladıkları iddia edildi. Hastane olarak kullanılan bina, YÖK'ün izni iptal etmesiyle, bir süre önce mühürlenmişti. 

Sabah saatlerinde SGK'ya yönelik olarak paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyonda, İl Müdürü E.B., İl eski müdürü M.K.'nin de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi gözaltına alındı. Mali Suçlarla Büro Amirliği'ne götürülen zanlılara yönelik suçlamalar da ortaya çıktı. Zanlıların, sık sık tartışma konusu olan SGK'ya ait Buca'daki tarihi De Jong Köşkü'nün de içinde bulunduğu 45 dönümlük araziyi, 49 yıllığına cemaate yakın olduğu önesürülen Şifa Üniversitesi'ne evrakta sahtecilik yapıp usulsüz yöntemlerle kiraladıkları ileri sürüldü.


SİT kapsamındaki tarihi köşk, Şifa Üniversitesi tarafından hastaneye çevrilmişti. Bu binadaki hastane de YÖK'ün üniversiteye verdiği izini kaldırması sonrasında İl Sağılık Müdürlüğü'nce, bir süre önce mühürlenmişti. SGK müdür ve yöneticilerine, 'Görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, FETÖ'ye yardım ve yataklıkta bulunmak' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi. 


DÖNEMİN YÖNETİCİLERİ AÇILIŞA KATILMIŞTI
Buca'daki tarihi köşkün cemaate yakın bir kuruma peşkeş çekildiği iddiasıyla o dönemde, CHP, sendikalar, sivil toplum örgütleri tepki gösterip, protesto gösterileri yapmıştı. Alanda izinsiz ağaç kesildiği, eski bir binanın yıkılarak yerine belediyeden ruhsat almadan bina yapıldığı gerekçeleriyle Buca Belediyesi'nin girişimleri de sonuçsuz kalmıştı. Ancak o dönemin Vali ve diğer yönecileri protestoları dikkate almayarak başvuyu sonuçlandırıp, açılış törenlerine de katılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası