Ege Postası
Geri

İzmir'de 'Spor Pazar'ı

Basketbol ve futbolda zirve mücadelesi veren İzmir kulüplerinde bu hafta yüzler gülüyor. Göztepe, Altınordu ve Pınar Karşıyaka rakiplerini devirerek galibiyet sevinci yaşadı. İzmir'de 'Spor Pazar'ı
İzmir'de 'Spor Pazar'ı
Haberler / Spor
16 Ekim 2016 Pazar 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Göztepe TFF 1'inci Lig'de Ümraniyespor'u Jahovic'in golüyle deplasmanda 1-0 yenerek zirve yarışında yoluna devam ediyor. Göztepe teknik direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle mücadeleyi tribünden takip etti.

 

Göztepe'de 3 puan sevinci

Okan Buruk, "Göztepe'nin yeri her zaman zirve, "Lig uzun bir maraton, her maçı ayrı ayrı düşüneceğiz. Ancak bize her zaman liderlik yakışır. Bu konuda herkes sorumluluğunun farkında ve başarıyı çok istiyor" diye konuştu. 

Ümraniyespor galibiyetinin çok değerli olduğuna vurgu yapan Buruk, "Kazanmak çok önemli. Ancak futbolcularım oyun olarak daha iyisini yapmak zorundalar. Ümraniye karşısında golü bulduktan sonra farkı açmalıydık. Böyle olunca rakip ekstra motivasyon bularak bize zor anlar yaşattı" dedi. 

Son haftalarda kanat oyuncusu Halil ve santrfor Jahovic'in iyi bir uyum yakaladığını belirten Buruk, "Ümraniyespor'u Halil ve Jahovic'in işbirliği ile yendik. Kalabalık savunmaları kanat oyuncularımızla aşmak durumundayız. Hem Halil hem de Tayfur görevini başarıyla yaptı" dedi. Cezalı olduğu yedek kulübesine giremeyen Buruk, "Kulübede olamamak, oyuncularımla iletişime geçememek üzücü. Ben de gereken dersleri alacağım ve daha dikkatli olacağım. Bundan sonra takımımı yalnız bırakmayacağım. En üzüldüğüm nokta maç sonunda sahaya girememek ve taraftarımızla yaşadığımız sevince katılamamak" dedi. 

Göztepe, gelecek hafta İzmir'de şampiyonluk adaylarından Eskişehirspor ile kozlarını paylaşacak.

Ümraniyespor deplasmanında attığı golle Göztepe'ye 3 puan kazandıran Adis Jahovic çok mutlu olduğunu söyledi. Gol sayısını 3'e çıkaran Makedon oyuncu, "Ümraniyespor maçında hepimiz yürekten mücadele ettik. Attığım gol sonrası taraftarımızın sevinci görülmeye değerdi. Onlar için söyleyecek söz bulamıyorum. Taraftarımızın desteğini arkamızda hissetmek bize güç veriyor" dedi. 

Jahovic'e asist yapan Halil de, "Gol attığımız pozisyonu antrenmanlarda çalıştık. İyi bir organizasyon yaptık. 

 

Altınordu, çıkışa geçti

TFF 1'inci Lig'de evinde Mersin İdmanyurdu'nu son yarım saatte bulduğu gollerle 3-1 mağlup eden Altınordu, gözünü ilk 6'ya dikti. Deplasmanlarda beklenen sonuçları alamamasına rağmen iç sahada giderek yükselen bir başarı grafiği çizen kırmızı lacivertli ekip, İzmir'deki Giresunspor ve Bandırmaspor beraberliklerinin ardından Yeni Malatyaspor ve Mersin İdmanyurdu galibiyetleri ile çıkışa geçti. Her geçen gün iyiye gittiklerini söyleyen Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu "Doğruları yaptığımız sürece kaybetmeyiz. İlerleyen haftalarda mutlaka play off ya da ilk iki yarışının içinde olacağız" dedi. 

Savunmanın da toparlandığını dile getiren Eroğlu, "Geçen haftalara göre rakibe çok az pozisyon verdik, biri gol oldu. 3-1'lik galibiyetle büyük moral bulduk. Rakiplerimizin kaliteli yabancıları var. O yüzden dikkatli ve mücadeleci bir oyun sergilemeliyiz. Bu lig hata affetmez" diye konuştu. 

Öte yandan sakatlığını atlatarak görev almaya başlayan Altınordu'nun önemli gol silahlarından Erdoğan Yeşilyurt 14 maç sonra ağları havalandırmayı başardı. Son olarak geçen sezon 9 Nisan 2016'da deplasmanda deplasmanda oynanan Denizlispor müsabakasında gol sevinci yaşayan genç oyuncu Mersin maçıyla orucunu bozdu.  

 

Futboldaki başarı basketbola da yansıdı

Futbol'daki tablo basketbola da yansırken, İzmir'in şampiyon temsilcisi Pınar Karşıyaka deplasmanda karşılaştığı rakibini uzatmalarda mağlup etmeyi başardı. 

 

Spor Toto Basketbol Ligi'nde ilk hafta evinde Banvit'e 18 sayı farkla yenildikten sonra normal süresi 63-63 biten maçta Gaziantep Basketbol'u deplasmanda 75-73 mağlup eden Pınar Karşıyaka'da yüzler güldü. 

Pınar Karşıyaka bu galibiyetle FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 19 Ekim Çarşamba günü Romanya'da oynayacağı CSM CSU Oradeaa maçı öncesi moral kazandı. Yeşil kırmızılı ekipte ağır gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen hasta hasta sahaya çıkıp 29 dakikada 12 sayı, 5 ribaundla oynayan Ponitka taraftarlardan alkış aldı. Pınar Karşıyaka'da bekleneni veremeyen Josh Boone'un yerine hafta içinde kadroya dahil edilen ABD'li Josh Owens da ilk sınavında takıma 22 dakikada 8 sayı, 5 ribaundla katkı sağladı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası