Ege Postası
Geri

İzmir'de at kasaplarına operasyon: 8 gözaltı

İzmir'in Konak İlçesi'nde, polisin bir depoya düzenlediği operasyonda, kesilen 14 atın etlerinin piyasaya sürülmek üzere olduğu belirlendi. Olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Polis ve zabıta at etlerini alanların peşine düştü. İzmir polisinden at kasaplarına baskın
İzmir'de at kasaplarına operasyon: 8 gözaltı
Haberler / 3. Sayfa
26 Şubat 2016 Cuma 10:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, Umurbey Mahallesi İşçiler Caddesi üzerinde gece saat 01.00 sıralarında bir depoda yaşlı atların kesilerek etlerinin vatandaşa satılmak istendiği ihbarı üzerine harekete geçti. Depoya yapılan operasyonda 14 atın kesilerek etlerinin piyasaya sürülmek üzere hazırlandığını saptadı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin depoda yaptığı incelemenin ardından kesilen at etleri, Konak Belediyesi zabıta ekiplerince imha edilmek üzere götürüldü. 



Olayla ilgili D.D., C.O., S.N., T.A., M.Ö., F.Ş., M.B. ve H.U gözaltına alındı. Haklarında 'halk sağlığını tehlikeye sokmak' ve 'kaçak kesim yapmak' suçlarından cezai işlem uygulanan şüphelilerden birinin "Atları kemiklerini satmak için kestik, etleriyle işimiz yok" demesi dikkati çekti. 



NERELERE VERİLDİ'
İzmir'in Konak İlçesi Umurbey Mahallesi'nde polisin ortaya çıkardığı 'At mezbahası' görenleri şoke etti. Polisin at kesip etlerini piyasaya verdikleri iddia edilen 8 kişiyle ilgili işlemleri sürerken Konak Belediyesi Zabıta Ekipleri ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de kesim yapılan depoyu niceledi. Ardından kesilen at etleri, Konak Belediyesi zabıta ekipleri imha etmek üzere götürdü. Yakalanarak polis merkezine götürülen 8 kişi hakkında 'Halk sağlığını tehlikeye sokmak' ve 'Kaçak kesim yapmak' suçlarından cezai işlem uygulanacağı açıklandı.



Aynı zamanda üst katı 'kuş pazarı' olarak kullanılan deponun kesim yapılan bölümünü amcası Ege Mahallesi eski Muhtarı Özer Koreli'den kiraladığını, söyleyen Emre Koreli, "Ben de kemik işi yapan Murat isimli bir arkadaşıma kiraladım. Kesim yapacağını söyledi, fakat bana at olduğu bilgisi vermedi. Olay ortaya çıkınca ben de şok oldum. Amcam bana çok kızacak" dedi. Bu arada kesilen atların ayaklarında nallarının durduğu da dikkat çekerken üzerinden sıyrılan etlerin bir bölümün ise paketlenip götürüldüğü öne sürüldü. Polis ve zabıta şimdi bu etleri alanların peşine düştü.



Yine kesim için bölgede olan bazı atlar da kurtarıldı. 

ADLİYE'YE SEVKEDİLDİLER
İzmir'de 14 atı kestikten sonra yakalanan 8 zanlı hakkında, TCK'da 1-5 yıl hapis öngören "Bozulmuş, değiştirilmiş gıda ticareti yapmak" suçundan işlem yapıldı. Zanlılar Savcılıkta verdikleri ifadelerinde, at etlerini Torbalı'daki bir köpek maması fabrikasına satmak üzere kestiklerini, hepsinin de sakat olduğunu söylediği öğrenildi. Zanlılar bu işi ilk kez yaptıklarını anlattı. 

Öte yandan İlçe Tarım Müdürlüğü de kişi başına 15 bin lira ceza uygulamak için belge hazırladı. Bu arada Çevre İl Müdürlüğü'nün de bina sahibine çevreyi kirletme suçundan 50 bin lira ceza keseceği bildirildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası