Ege Postası
Geri

İzmir'de bilim zirvesi: CHP Lideri Özgür Özel de katılacak!

İzmir Büyükşehir belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle 28-30 kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan olan Dünya Robot Olimpiyatları Uluslararası Finali'ne CHP Genel Başkanı Özgür Özel katılım sağlayacak.
İzmir'de bilim zirvesi: CHP Lideri Özgür Özel de katılacak!
Haberler / İzmir
24 Mayıs 2024 Cuma 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir belediyesi, İZFAŞ ve Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle 28-30 kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan olan Dünya Robot Olimpiyatları Uluslararası Finali Fuar İzmir'de gerçekleştirilecek. 

Dünya Robot Olimpiyatları Uluslararası Finalinin basın toplantısına, CHP Milli EĞitim Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZFAŞ Genel Müdür Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sıddıka Semahat Demir katılım sağladı. 

GURUR VERİCİ 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İZFAŞ Genel Müdür Canan Karaosmanoğlu Alıcı "Dünya robot olimpiyatları en sonunda Türkiye'de İzmir'de Bilim Kahramanları Derneği işbirliğiyle Kasım ayında gerçekleşecek. Bu hikaye 2016 yılında başlamıştı. Küçük lokal grupların yarışmalara katılmasıyla 2016'da başlayan macera 2024 yılında İzmir'de dünya finalini yapacak duruma getirdi" ifadelerine yer verdi. 

80 BİN ÇOCUĞA DOKUNMAK

Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sıddıka Semahat Demir ise konuşmasında " Kuruluşundan bu yana paydaşların desteğiyle dah fazla çocuğun erken aşta bilimle tanışması için derneğimiz kuruldu. Biz bilim kahramanları yetiştiriyoruz. Umut bilimde mottosuyla hareket eden derneğimiz, yürüttüğüm projelerle Türkiye'de 80 farklı ilde 80 bine yakın çocuğun hayatına dokunduk. Bu çalışmalarımzıdan bir tanesi de World Robot Olimpiyatları programı. Çocuklar 8 farklı turnuvaya katılarak robotik materyalleri kullanarak çözümler üretirler. 3 ay boyunca takımlar çalışmaları hazırlar ve sergiler. Her sene farklı bir ülkede gerçekleşeen finali ile ülkeleri temsil ederler. Bu programın temel amacı gerçek dünya sorunları hakkında farkındalık kazanmaları ve çözüm önerileri geliştirmelerini sağlamak. Sunum yapma, problem çözme gibi 21. yüzyıl becerileri kazandırmak. Biz de  Bilim Kahramanları Derneği olarak 2014 yılından beri Türkiye'de bu programı çocuklarla buluşturuyoruz. İzmir'in önemi program için büyük. Tam 8 yıldır bu program Fuar İzmir ev sahipliğinde yürütülmekte" dedi.  

"İZMİR'İ TANITACAĞIZ" 

3 bin 500 kişinin katılacağını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, "2016 yılından bu yana 8 yıllık birikimin sonunda robot olimpiyatları dünya finalini Türkiye'de İzmir'de İZFAŞ'ın ev sahipliğinde yapacak olmak bizim için gurur verici. İzmir'imiz aydınlık yüzüyle bilim ve sanata, eğitime yakın insanlarıyla kendi içinde kapalı bir şehir  değil, dünyaya kendini anlatabilen bir şehir. Bunun için yapmamız gereken çok iş var. Bu tür organizasyonlar tanınırlığımız arttıracak orgainzasyonlar. 3 bin 500 civarında dünyanın farklı yerlerinden katılımcılar gelecek. Sadece gelenlerin İzmir'i tanıması değil o tarihlerde İzmir'i tanıtacak organizasyonlar düzenleyerek İzmir'i tanıtacağız. Yapılan çalışmanın ne kadar önemli bir eğitim çalışması olduğunu hatırlamak gerek. Dünyanın iyiliği için hep beraber çalışma anlayışı için insanların erişemedği alanlarda çalışmayı sağlamak gerek. Bunu ileriye götürmek dünyanımızın geleceği için, çocuklarımızın bilimle dünyanın sorunlarını çözmek için çalışmak zorunda olduklarını fark etmeleri için önemli bir etkinlik. Bunun parçası olmaktan mutluyuz ve üzerimize düşeni yapacağız. İzmir'e gelenlerin tüm güzellikleri görmesi ve o şekilde ülkelerini dönmelerini sağlayacağız. Bu programa ilgi gösteren Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş burada. Kendisi eğitim üzerinden bu konuya gösterdiği ilgi CHP adına gurur verici. Ben kendisine yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.  

"BİLİME İNANAN HURAFELERDEN UZAK"

Eğitimin önemine vurgu yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ise, "Türkiye'de 20 milyon öğrenci var. 1 milyon 155 bin öğretmen var. 1 milyon da atanmayı bekleyen öğretmen var. Eğitim hepimizin ortak konusu. 86 milyon nüfusumuz var. Derin yoksulluk mücadelemizde eğitim kalkınmanın en temel araçlardan bir tanesi. Türkiye'nin katma değerli üretim yapabilen, bilime inan, hurafelerden uzaklaşmış, yaratıcı düşünme becerileri gelişmiş, iletişim becerisi yüksek bir gençliğe ihtiyacımız var. Bu anca çocuklarımızın eğitimiyle olabilir. Bilim bizim geleceğimiz için önemli bir umut. Eğlenceli faaliyetlerle eğitimi birleştirdiğinizde çocukların katılımını arttırabilirsiniz" diye konuştu. 

İFAŞ'IN ÇABASI ÖNEMLİ 

Özçağdaş açıklamasının devamında, "Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ arasındaki işbirliği her boyutuyla ele alınması gereken bir konu. 2016 yılından bu yana izlediğim bu etkinliklerde İZFAŞ'ın çabası ve çalışması çok önemli bir gösterge. Ben Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısıyım. Milli Eğitim'in bu alanlara yatırım yapması gerekiyor. Bilim, teknoloji ve sanat alanlarında olması lazım. Devlet okullarında imkanı olmayan öğrenciler bu programa katılabilecek. Bu sebeple çok kıymetli" ifadelerini kullandı. 

ÖZEL KATILIM SAĞLAYACAK 

CHP Lideri Özgür Özel'in de katılım sağlayacağını vurgulayan Özçağdaş, "Genel Başkanımız Özgür Özel'in selamını getirdim. Kendisi de 28-30 Kasım'da burada olacak. Buradan İzBB'nin katkısının diğer kurumlara da örnek olmasını istiyorum. Diğer belediyelerle iyi örnek olarak paylaşacağız. Ancak bizim belediyelerimiz yetmez. Kalkınma ajansları bu amaçlarla kurulmuştur. Buradan bakanlığa ve kalkınma ajanslarına da çağrıda bulunuyorum. Bizim yerel yönetim anlayışımız bu yönde ileleyecek. Bu sebeple biz İstanbul'u, Ankara'yı ve İzmir'i yönetiyoruz. Bilimle akılla bu kentleri yönetmeye devam edeceğiz. CHP olarak İzBB ile gurur duyuyoruz. Her türlü katkıyı parti olarak vereceğiz" dedi. 

 

Dünya Robot Olimpiyatı uluslararası finali İzmir’de yapılacak

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası