Ege Postası
Geri

İzmir'de bir tele-tokat olayı daha: Yine aynı senaryo

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtıp yaşlı bir vatandaştan 210 bin lira dolandırdığı iddia edilen 3 kişi polis ekiplerince yakalandı. İzmir'de bir tele-tokat olayı daha
İzmir'de bir tele-tokat olayı daha: Yine aynı senaryo
Haberler / 3. Sayfa
21 Nisan 2016 Perşembe 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, telefonla aradıkları 74 yaşındaki S.A.'yı kimlik bilgilerinin bir çetenin eline geçtiği ve adına 70 bin liralık alışveriş yapıldığı yalanıyla kandırıp, yardımcı olma bahanesiyle bankadan çektirdikleri 210 bin TL'yi kendilerine teslim etmesini sağlayan dolandırıcılara yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Karşıyaka ilçesine bağlı Bostanlı bölgesinde, 74 yaşındaki S.A isimli vatandaşı arayan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, her zaman olduğu gibi yine kimlik bilgilerinin terör örgütüne geçtiğini, çetenin yakalandığını ve para yatırılması gerektiğini anlattı. Yaşlı vatandaşı ağına düşüren dolandırıcılar, daha sonra 210 bin liralık parayı alarak kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan yaşlı vatandaşsa soluğu emniyette aldı. Eşkal bilgilerini alan polis ekipleri harekete geçerek elde ettiği bilgilerle şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen 14 Nisan'da Karşıyaka ilçesinde dolaşan İ.D. (22), İ.B. (26) ve F.D.'yi (17) durdurdu. Yapılan incelemede sanıklardan ikisinin 12 Nisan 2016 tarihinde meydana gelen telefonla dolandırıcılık olayının şüphelisinin eşkaliyle örtüştüğü fark edildi. Bu olayda dolandırıcıların Karşıyaka ilçesi Bostanlı semtinde oturan 74 yaşındaki S.A.'yı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttığı, "Kimlik bilgileriniz çalınmış. Sizin kimlik bilgilerinizi çalan çeteyi yakaladık. Bu çete Diyarbakır'da sizin kimlik bilgilerinizi kullanarak 70 bin TL'lik alışveriş yapmış" dedikleri, söyledikleri yalana inandırarak bankada bulunan 210 bin TL parasını çektirdikleri belirtildi. Daha sonra S.A. ile bir alışveriş merkezinin önünde buluşan iki kişinin, yapacakları incelemenin ardından iade edeceklerini söyleyerek 210 bin TL parayı alıp uzaklaştıkları bildirildi. Bu dolandırıcılık olayının şüphelileri olarak gözaltına alınan üç kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden İ.B. ifade verdikten sonra Cumhuriyet Savcılığınca, yaşı küçük olan F.D. ise sulh ceza hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Dolandırılan S.A.'nın teşhis ettiği İ.D. ise tutuklandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası