Ege Postası
Geri

İzmir'de büro emekçileri vergi ve maaş zamlarını protesto etti!

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri, vergi ve maaş zamlarını protesto etti. BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, “Siyasal iktidar seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmemek için her türlü hileye başvurdu KDV ve MTV olmak üzere vergiler, harçlar fahiş rakamlarla arttırıldı. Seçim ekonomisi maliyeti memur ve emekli zamlarının üstüne yıkıldı” dedi.
İzmir'de büro emekçileri vergi ve maaş zamlarını protesto etti!
Haberler / Güncel
21 Temmuz 2023 Cuma 15:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BES İzmir Şubesi üyeleri, İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı önünde bir araya gelerek üzerinde taleplerinin yazılı olduğu pankart açtılar. Sendika üyeleri adına basın açıklamasını BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven okudu.

“İŞÇİ VE MEMURLARA YAPILAN SÖZDE ZAMLAR CEBİMİZE GİRMEDEN UÇUP GİTTİ”

Başkan Mustafa Güven’in okuduğu açıklama “Siyasal iktidar seçimden önce verdiği sözleri yerine getirmemek için her türlü hileye başvurdu KDV ve MTV olmak üzere vergiler, harçlar fahiş rakamlarla arttırıldı. Seçim ekonomisi maliyeti memur ve emekli zamlarının üstüne yıkıldı. Bizlere vaat edilen zamlar kök maaş uygulaması ile TÜİK'in sahte enflasyon rakamları ile yok edilirken akaryakıta ve ÖTV zamları ile çiftçi, emekli batma noktasına geldi. Ülke olarak hepimiz batıyoruz. İşçi ve memurlara yapılan sözde zamlar yüzde 20’lik gelir vergisi dilimi nedeniyle daha cebimize girmeden yapılan zamlarla birlikte zaten uçup gitti” dedi.

“ÇOK KAZANANDAN ÇOK, AZ KAZANANDAN AZ VERGİ ALINSIN”

Güven, açıklamada da taleplerini şu sözlerle dile getirdi:

“Dolaylı ve gelir vergisiyle yapılan maaş artışlar başta akaryakıt dolmak üzere zamlar acilen geri alın deprem vergisiyle toplanan yardımlar depremzedelere dağıtılmalıdır. Vergi alınacaksa emekçiden değil teşvik verdiğiniz sermayeden servet vergisi almamız lazım. Gelir vergimiz yüzde ona düşürülsün. Yüzde onda halinde. Tüm eve giden yolculuk aşan temel ücret denilen maaş uygulamasından derhal vazgeçilmez sekiz gündür TL dahil olmak üzere. Bizlere özenen tüm ekibimize emekliliğe yansısın. Kurban oğlunuza yakışır bir emeklilik için en düşük emek maaşı yoksulluklarına yakın olarak belirlendi. Küçük esnafın kredi borçları kesti. Kriz nedeniyle bütçeden aykırı Türk milleti buna göre zaten bu anlamda emekçiler olarak anlıyoruz. Sivas kesimlerinin karar alma sürecine katıl Alt geçit. Demokrasi için üç bütçe talep ediyoruz. Acilen acil bir verginin önüne geçilmesini öneriyoruz. Bununla ilgili seni şu olmalıdır arkadaşlar. Fakirden alıp zengine vermeyiz. Çok kazanandan çok az kazanandan az istiyoruz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası