Ege Postası
Geri

İzmir'de enerji nakil hatları için kamulaştırma kararı

İzmir'de "Çayır-Teleferik KÖK Enerji Nakil Hattı", "Suludere KÖK-Veliler KÖK Arası Ana Hat ve Branşman Yenileme Dağıtım Hattı Projesi Enerji Nakil Hattı" ile "Yenikent Enerji Nakil Hattı" projeleri kapsamında Ödemiş ve Kiraz'daki bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi.
İzmir'de enerji nakil hatları için kamulaştırma kararı
Haberler / İzmir
20 Kasım 2021 Cumartesi 12:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin bazı illerinde gerçekleştirilecek enerji projeleri için güzergahlarda bulunan taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Ankara'da tesis edilecek "Çiftlik KÖK Karaali KÖK Enerji Nakil Hattı", İzmir'de yapılacak "Çayır-Teleferik KÖK Enerji Nakil Hattı", "Suludere KÖK-Veliler KÖK Arası Ana Hat ve Branşman Yenileme Dağıtım Hattı Projesi Enerji Nakil Hattı" ile "Yenikent Enerji Nakil Hattı" güzergahına isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurmak suretiyle Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) tarafından acele kamulaştırılacak.

Konya ve Karaman illeri sınırları içinde tesis edilecek olan "Hasanoba DM-Boyalıtepe KÖK Enerji Nakil Hattı" için güzergaha isabet eden taşınmazlar da aynı yöntemle TEDAŞ tarafından istimlak edilecek. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası